McDonald’s stunt met gratis bacon in Amerika

Fastfoodketen McDonald’s doet sinds januari in de Verenigde Staten (VS) extra bacon op zijn burgers. Ook Wendy’s lokt de klanten met extra bacon. Door de lage varkensprijs in de VS is bacon spotgoedkoop geworden.

Bacon is in de VS blijkbaar zo goedkoop dat McDonald’s het recent 1 uur lang gratis weggaf. Iedere klant had recht op 2 gratis ‘strips of bacon’ op zijn/haar burger, patat of zelfs ijsje. De fastfoodketen heeft in de VS ruim 14.000 vestigingen, verspreid over heel het land. Daarmee heeft de VS de grootste Mcdonald’s-dichtheid per 10.000 inwoners. 

Lage varkensprijs 
De Amerikaanse varkensprijs (de Iowa/Minnesota-notering) bedroeg eind februari $1 per kilo karkasgewicht. De prijs is de afgelopen 20 jaar, in het eerste kwartaal van het jaar, nog nooit zo laag geweest. Deze prijs wordt deels veroorzaakt door de handelsoorlog met China, waardoor de export onder druk staat. China is namelijk een van de belangrijkste afnemers van Amerikaans varkensvlees.

Dat is ook de reden dat de vleesvoorraden in de VS snel oplopen. Dit gaat ten koste van de prijs voor bacon, want die is fiks gedaald. Zowel Wendy’s als McDonald’s beweert overigens dat de actie niet gelinkt is aan de lage varkensprijzen. Hoe het ook zij; de weggeefacties geven aan dat bacon in de VS spotgoedkoop is en waarschijnlijk voor het oprapen ligt.

©Tim Roetman, Boerenbusiness.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com