Senaat wil einde steun oorlog Jemen

De Amerikaanse Senaat wil dat er een einde komt aan de militaire steun aan Saudi-Arabië voor zover deze gebruikt wordt voor de oorlog in Jemen. Een Senaatsmeerderheid stemde voor een resolutie van die strekking. De Senaat neemt daarmee afstand van het beleid van President Donald Trump. Dat is opvallend gelet op de Republikeinse meerderheid in de Senaat.

De burgeroorlog in Jemen heeft inmiddels aan tienduizenden mensen het leven gekost. Een internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië steunt de regering van Jemen in haar strijd tegen de opstandige Houthi’s.

Met zijn militaire hulp aan de Saudi’s zou President Trump volgens een Senaatsmeerderheid zelfs de Amerikaanse grondwet schenden. Het verklaren en voeren van een oorlog is namelijk een grondwettelijk recht van het Congres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com