Rapid City, South Dakota

Rapid City in South Dakota is de perfecte uitvalsbasis als je de bijzondere natuur van de Black Hills en de Badlands wilt ontdekken. Van de Native American cultuur en erfgoed tot de parken, monumenten en memorials, het ligt allemaal op een goede reisafstand van 1 uur. Rapid City biedt je een eigentijdse sfeer met rijke cultuur en geschiedenis. Deze stad past bij elk avontuur. 

Uitstekende ligging

De stad is favoriet vanwege zijn uitstekende ligging tussen alle nationale schatten en verborgen juwelen in de regio. Rapid City ligt centraal tussen iconische monumenten als Mount Rushmore National Memorial en, Crazy Horse Memorial, een enorm beeldhouwwerk ter ere van een grote Native American leider, waar al tientallen jaren hard aan gewerkt wordt en nog niet af is.

Levendige kunstcultuur

Het centrum van Rapid City is een mooie aanvulling op de avontuurlijke Black Hills, met zijn stedelijk vermaak met lokale flair. Het Journey museum bijvoorbeeld is een prima begin voor een tour door de Black Hills. Hier word je meegenomen naar het ontstaan van de Black Hills meer dan 2,5 miljard jaar geleden. Of bezoek een van de 150 evenementen, die jaarlijks worden georganiseerd op het Main Street Square in het centrum. Van live concerten tot familie festivals, maar ook het Sculpture Project: een jaarlijks kunstevenement, waarbij er allerlei beeldhouwwerken en kunst wordt tentoongesteld door het centrum. Een andere lokale favoriet van Rapid City’s kunstsector is Art Alley, een straat vol kleurrijke graffiti. De vrije geesten, die hun talenten uitten in Art Alley jagen hun dromen achterna in kleurrijke expressie. In het centrum vind je verschillende restaurants, wijnhuizen, bierbrouwerijen en boetiekjes vol met lokale kunst en mode. En op iedere straathoek vind je een levensgroot beeld van een Amerikaanse president; van George Washington tot Abraham Lincoln, van Eisenhouwer tot Bush, de kans dat u in de “City of Presidents” een van hen tegen het lijf loopt is 100 procent!

Inspirerende tussenstop

De stad is ongeveer 1 dag rijden van de internationale aanleghavens als Denver, Minneapolis en Chicago. Gaat uw voorkeur uit naar een binnenlandse vlucht? Grote airlines als American Airlines, Delta en United vliegen allemaal op Rapid City. Er is een ruime keuze in accommodaties, van traditioneel tot modern en van milieuvriendelijke voorzieningen tot luxueuze grote hotelketens. Iedereen kan een favoriete plek vinden naar eigen smaak en budget.

De dramatische uitzichten en spectaculaire landschappen van de Black Hills gecombineerd met de lokale cultuur en rijke historie, maken Rapid City een inspirerende tussenstop.

© The Great American West – Benelux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com