Grote bedrijven bij internationale top in Den Haag

De eerste namen van grote bedrijven die vertegenwoordigd zijn op de Global Entrepreneurship Summit (GES), 4 en 5 juni in Den Haag, zijn bekend geworden. Dat gebeurde deze week rond een pre-event in de Amerikaanse staat Kansas. Onder meer Philips en APG doen mee.

Doel van de internationale zakentop is het vinden van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen met behulp van innovatie en ondernemerschap. Innovatieve entrepreneurs kunnen met nieuwe technieken als artificiƫle intelligentie, robotica, blockchain en big data een bijdrage leveren aan doorbraken op gebied van energie, gezondheid, voedselvoorziening, water en connectiviteit.

Business Challenges

Naast Philips en APG werken tal van bedrijven en organisaties mee aan de top: KPN, UPS, Heineken, EY, De Goudse Verzekeringen, Avantium, Gaston Schul, Stryker/Amsterdam Skills Center, Sas Institute Netherlands – DNA Lab, Prorail en de Politie. Zij organiseren zogeheten Business Challenges: competities voor innovatieve ondernemers om een technische oplossing te vinden voor een maatschappelijke uitdaging. Deze Challenges lopen via de Kamer van Koophandel.

Tijdens de top kunnen innovatieve ondernemers ook deals sluiten met grote gevestigde bedrijven. Scale-ups kunnen in contact komen met de grootste investeerders ter wereld.

2.000 deelnemers

Al meer dan 6.000 ondernemers uit meer dan 120 landen hebben zich aangemeld voor GES 2019. Een jury selecteert 1.200 ondernemers die mogen deelnemen op 4 en 5 juni, onder wie 200 Nederlandse ondernemers. Daarnaast nemen ruim 400 investeerders deel aan de top, samen met beslissers van grote bedrijven, invloedrijke sprekers en beleidsmakers. In totaal worden 2000 deelnemers verwacht.

De Global Entrepreneurship Summit is een initiatief van oud-president Obama. Dit jaar vindt de top plaats in Den Haag, onder voorzitterschap van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Sinds 2010 hebben ruim 20.000 geselecteerde ondernemers meegedaan aan de GES. Tot nu toe leverde de GES meer dan een miljard dollar aan extra investeringen op.

Bron: Rijksoverheid, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com