New York Edge – Adembenemend uitzicht

The New York Edge, een observatiedek in de open lucht in Midtown Manhattan, aan de oever van de Hudson. Dit wordt ongetwijfeld de grote aandacht trekker van het nieuw ontwikkelde gebied Hudson Yards. Nog niet zo lang geleden gaven vervallen fabrieksgebouwen en een spoorwegcomplex de toon aan in het gebied Hudson Yards. Nu is het een booming gebied waar de een na de andere wolkenkrabber gebouwd wordt. Kantoren, appartementen, winkelcentra, restaurants, een hotel, er is straks alles te vinden. Goed bereikbaar ook door de verlenging van Subway lijn 7.

Belangrijke toeristentrekker wordt dus ongetwijfeld het uitzichtplatform “The Edge”. New York heeft al hoge uitzichtpunten op het Empire State Building en het Rockefeller Center. En uiteraard ook One World Trade (One World Observatory) als uitzichtpunt in het World Trade Center. Dit is het hoogste uitzichtpunt in de stad, maar er is een belangrijk verschil. The Edge is een soort balkon in de open lucht dat ruim 10 meter uitsteekt. The Edge heeft een gedeeltelijk glazen vloer, waardoor een onbelemmerd uitzicht loodrecht naar beneden ontstaat. De drie meter hoge glazen wanden rond The Edge zijn naar voren gekanteld. Echte waaghalzen kunnen dus tegen het stevige veiligheidsglas liggen en nog meer genieten van het uitzicht op de drukke stad daar beneden. En dat allemaal op de 100e verdieping van de hoogste toren in de Hudson Yards.

The Edge bevindt zich aan de kant van Manhattan. De etage waar The Edge aan bevestigd zit heeft overigens rondom uitzicht achter glas, zodat ook over de Hudson naar New Jersey van het uitzicht genoten kan worden. De skyline van New York en de iconische zonsondergang in het westen.

Een etage hoger, op de 101e verdieping bevindt zich een restaurant met rondom uitzicht.

Een echte aanrader, The Edge in Hudson Yards.

Voor meer informatie: Hudson Yards

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com