Boek: De psyche van America

De psyche van America, de president als cliënt
Auteur: Bob Rylant

Als psychotherapeut heeft Bob Rylant de levensgeschiedenis van de moderne presidenten Franklin Delano Roosevelt, John Kennedy, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama bestudeerd en onderworpen aan onderzoek. Hij beschrijft de presidenten zoals ze als jongens in hun gezin met vader en moeder, broers en zussen, werden opgevoed. De psychotherapeut begeleidt de lezer op integere wijze door de kinderjaren, de pubertijd, de adolescentie en de volwassen jaren van de mannen, die de machtigste positie ter wereld zullen gaan innemen. De psychotherapeut herkent de onverwerkte traumatische belevingen in de vroege jeugd die de basis vormen voor de latere persoonlijkheid. De samenhang wordt aangetoond tussen de persoonlijkheidstrekken van de president en zijn politieke besluiten. Hij laat zien wat voor het publiek angstvallig werd geheimgehouden en wijst op het gebrek aan zelfkennis van de leiders. Het zijn onthullende en onthutsende verhalen, inzichtelijk verteld. Op de vraag hoe het zover kon komen, geeft de schrijver een impliciet antwoord.

Over de auteur:
Bob Rylant (Antwerpen, 1947) studeerde psychologie en orthopedagogiek aan de universiteit van Gent.
Hij werkte aanvankelijk jaren als psycholoog op de gesloten psychiatrische afdeling van het Stuivenberg Ziekenhuis te Antwerpen. Tijdens zijn werkzaamheden aldaar volgde hij diverse opleidingen in Nederland en werd psychotherapeut, groepspsychotherapeut en systeemtherapeut. Vervolgens trad hij als psychotherapeut in dienst van de adolescentenkliniek van de Viersprong te Halsteren. Hij richtte later de jeugd forensische afdeling De Catamaran op bij de GGZ in Eindhoven. Sedert 1995 is hij gestart met een eigen praktijk als vrijgevestigd psycholoog-psychotherapeut. Sedert 2008 werkt hij samen met zijn vrouw Monique Feijen, pedagoog-systeemtherapeut in deze bloeiende praktijk. Samen bieden ze een breed repertoire van kennis en ervaringen aan voor volwassen cliënten, echtparen, kinderen en adolescenten en hun ouders. 

Paperback, 368 pagina’s
ISBN: 9 789491 920660

€ 24,95

Te bestellen via: Bullseye Publishing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com