American Indian Cultuur & Erfgoed

The Great American West heeft een rijke historie wat betreft de oorspronkelijke Amerikanen: Native Americans. Zo is Montana de thuisbasis van onder andere de Blackfeet, de Crow en de Flathead stammen en in North en South Dakota leven onder andere de Dakota en de Lakota. Ook tegenwoordig nog zijn er voldoende manieren om kennis te maken met deze eeuwenoude American Indian cultuur. Beroemd zijn ook de jaarlijkse Powwows: grootse evenementen vol zang, dans en rituelen. De meest bekende Powwow is de United Tribes International Powwow in Bismarck, North Dakota. Dit meerdaagse evenement vindt jaarlijks plaats in september.

Verreweg het meest beroemde icoon van de Native American cultuur is het Crazy Horse Memorial, waarop legendarisch Lakota leider Crazy Horse wordt afgebeeld. Dit immense beeldhouwwerk in de Black Hills van South Dakota is ontworpen door Korczak Ziolkowski op verzoek van Lakota leider Chief Standing Bear. Korczak startte met beeldhouwen in 1948 en overleed in 1982. Hoewel het monument tegenwoordig nog lang niet af is, wordt het project nog steeds beheerd door zijn familie. De financiering van het project is vanaf het begin volledig afhankelijk van donaties en opbrengsten uit het Visitor Center. Hierdoor vordert het beeldhouwen langzaam en durft niemand te voorspellen wanneer Craze Horse Memorial ooit voltooid zal zijn.

Naast het Crazy Horse Memorial zijn er vele andere herinneringen aan de strijd tussen het regeringsleger en de Native Americans te vinden in the Great American West. Voorbeelden hiervan zijn Wounded Knee Memorial en Little Bighorn Battlefield National Monument. Vaak zijn ook de lokale, kleine musea het bezoeken waard.

┬ę The Great American West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com