Rapport: Het duurt met dit tempo minstens 80 jaar om in Amerika alle bruggen te repareren.

Ambtenaren hebben maandag de instorting van een brug in Tennessee (foto) een bizar ongeval genoemd, maar dat betekent een oogje dichtknijpen voor een groter probleem.

Bruggen in de Verenigde Staten verslechteren, en een nieuw overheidsrapport schat dat het met het huidige tempo meer dan 80 jaar zal duren om ze allemaal te repareren. Meer dan 47.000 bruggen in de Verenigde Staten hebben een grote behoefte aan reparaties, zegt de American Road and Transportation Builders Association (ARTBA). De groep, die pleit voor investeringen in transportinfrastructuur, analyseert gegevens van de Federal Highway Administration en publiceert een jaarlijks rapport over gebrekkige bruggen. Het rapport van dit jaar, gebaseerd op gegevens uit 2018, trok de volgende conclusie:

Er zijn 616.087 bruggen in Amerika Daarvan zijn er 4752 (bijna 8%) “structureel ontoereikend” en hebben dringende reparaties nodig. 235.020 bruggen (38%) hebben een soort reparatie of groot onderhoud nodig. Amerikaanse automobilisten passeren structureel gebrekkige bruggen 178 miljoen keer per dag, waaronder bezienswaardigheden als de Brooklyn Bridge en de San Mateo-Hayward-brug over de baai van San Francisco. De gemiddelde leeftijd van een brug met een structureel probleem is 62 jaar

De aanduiding “structureel ontoereikend” betekent dat de brug reparaties nodig heeft, maar niet onveilig is voor het verkeer.

Brugsluitingen zullen waarschijnlijk vaker voorkomen

Brugsluitingen of gewichtslimieten zullen frequenter worden toegepast om de veiligheid van automobilisten te waarborgen. Het Mississippi Department of Transportation zei vorige week dat 61 bruggen onmiddellijk moeten worden gesloten vanwege onveilige omstandigheden. Dit is waarschijnlijk overdreven, maar is wel een schreeuw om hulp vanuit deze staat.

Federale middelen zijn dringend noodzakelijk om het onderhoud prioriteit te geven. President Trump heeft herhaaldelijk gezegd dat hij de afbrokkelende infrastructuur van Amerika wil opwaarderen. Hoewel sommige Democratische leiders zich bereid hebben verklaard om met hem samen te werken aan een plan, is er nog weinig vooruitgang geboekt op dit gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com