Limburgs bedrijf gebruikt anti-Amerikanisme voor eigen gewin.

Het bedrijf The Next Crowd uit Nederweert maakte begin deze week bekend een website te bouwen om personeel te werven voor de bouw van de grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Een verkiezingsbelofte van President Donald Trump.

De redactie van Dagblad De Limburger heeft in het kader van de berichtgeving hierover tot twee maal toe aan het bedrijf gevraagd of het een 1-aprilgrap betrof. Antwoord was nee.

Prompt krijgt het bedrijf de nodige negatieve reacties op dit voornemen. Als het te gek wordt schakelen ze zelfs de politie in. En dan beweren ze ineens dat ze die website helemaal niet aan het bouwen zijn, dat het allemaal toch een grap was, mede gericht op het vergroten van de naamsbekendheid van het bedrijf. The Next Crowd, ik zou er geen zaken mee willen doen.

Vervolgens kondigen ze aan dat een dezer dagen een anti-Trump website door hun gemaakt zou worden. Allemaal in het kader van de grotere bekendheid van hun bedrijf in Nederland. Kijk, kritiek op Trump en zijn plannen en uitspraken valt onder ieders recht op vrije meningsuiting. Daar is uiteraard niets mis mee.

Maar hier probeert een bedrijf opzettelijk een graantje mee te pikken van door hunzelf opgeroepen anti-amerikanisme. En dat is gewoonweg schandalig.

Schandalige gang van zaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com