Shell toont zich laf

Met de nodige teleurstelling neem ik kennis van het besluit van Royal Dutch Shell zich terug te trekken uit de organisatie American Fuel & Petrochemical Manufacturers (AFPM).

Juist voor de energiesector is het van groot belang om samen te werken om de wereldwijde energievoorziening samen op een voor mens en natuur verantwoorde manier vorm te geven.

Shell geeft via de media als reden voor de terugtrekking aan dat de AFPM niet groen genoeg zou zijn. Als dat werkelijk zo is dan kiest Shell CEO Ben van Beurden er dus voor het speelveld aan anderen over te laten zonder er zelf nog een bijsturende bijdrage aan te kunnen leveren. En dat is een slechte keuze.

Ik kan mij dan ook niet aan de indruk onttrekken dat deze move uitsluitend is ingegeven door binnenlandse motieven. Even schoppen tegen een buitenlandse organisatie als AFPM en Shell heeft in Nederland weer politiek correcte punten gescoord.

Transatlantische samenwerking en vrije handel zijn van groot belang. En bij die samenwerking is het een kwestie van geven en nemen. Dat een bedrijf uit de categorie “Nederlandse kroonjuwelen” op deze manier tracht haar critici de wind uit te zeilen te nemen stelt mij dan ook zeer teleur. Buigen voor de drammers in de Nederlandse politiek en media is op lange termijn niet in het belang van Shell, en ook niet in het belang van de samenleving.

JS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com