Aandeelhouders klagen Boeing aan

Een groep teleurgestelde aandeelhouders begint een rechtszaak tegen vliegtuigbouwer Boeing. Na twee rampen met toestellen van het type 737 Max daalde de beurswaarde van het in Seattle gevestigde bedrijf met 34 miljard US Dollar. De aanklacht van de aandeelhouders houdt in dat Boeing winstgevendheid boven veiligheid en eerlijkheid heeft geplaatst.

Deskundigen geven de aandeelhouders weinig kans op succes. Het kopen van aandelen houdt nu eenmaal een bepaald risico in. Het risico dat alles geweldig gaat en dat fors winst gemaakt wordt op de belegging. Maar dus ook dat het bedrijf fouten maakt en de winstgevendheid tegenvalt en daarmee ook de koers van de aandelen sterk daalt.

Beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee. En die kunnen niet afgedekt worden met een gang naar de rechter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com