ACM onderzoekt machtspositie Apple

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt of onder andere Apple misbruik maakt van zijn macht via de eigen App Store. Uit een eerste onderzoek blijkt dat bedrijven als Apple en Google de eigen apps bevoordelen.

Apple wordt nu als eerste bedrijf nauwkeurig onderzocht omdat naar dit bedrijf de grootste verdenking uitgaat.

De ACM kan als het vermoeden van misbruik maken van de machtspositie bewaarheid wordt aan Apple en boete opleggen. Tegelijk loopt vanuit de Europese Commissie (EC) een onderzoek naar de muziekdienst Spotify. Deze wordt mogelijk door Apple gedwongen de abonnementsprijs te verhogen. De ACM werkt nauw samen met het Europese onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com