Betalen voor rit over Lombard Street

Een van de bekendste plekken van San Francisco en mateloos populair bij toeristen, Lombard Street. En dan om precies te zijn het gedeelte tussen Leavenworth Street en Hyde Street. Ook wel de bochtigste straat ter wereld genoemd. Nu is het nog achter aansluiten in de rij en geniet van de rit naar beneden. Maar als het aan het gemeentebestuur van San Francisco ligt niet meer lang.

Om de drukte en de overlast voor de buurt tegen te gaan wil de gemeente een online reserveringsplicht en betalen invoeren voor een rit over deze beroemde straat. Het zou gaan om een bedrag van vijf dollar op werkdagen en zelfs 10 dollar in het weekend en op feestdagen.

Lombard Street (The Crooked Street) wordt jaarlijks bezocht door meer dan twee miljoen toeristen. Files om de straat in te mogen rijden staan er dan ook elke dag.

Belangrijkste argument om de reserveringsplicht en betaalplicht in te voeren is de levenskwaliteit van de omwonenden. Tegenstanders zijn van dit argument echter niet onder de indruk en beschuldigen het stadsbestuur van ordinaire geldklopperij. Waarbij ook nog aangevoerd wordt dat deze maatregel vooral toeristen van buiten de stad treft en het gemeentebestuur hiermee van haar eigen kiezers dus niets te vrezen heeft. Men vreest vooral negatieve effecten voor het toerisme, een belangrijk onderdeel van de economie van San Francisco.

Met deze maatregel sluit San Francisco aan bij andere plekken op de wereld die met een heffing de toeristenstroom proberen in te dammen. Denk bijvoorbeeld aan het Italiaanse Venetië, de Taj Mahal in India en Machu Picchu in Peru.

Eén gedachte over “Betalen voor rit over Lombard Street

  • mei 1, 2019 om 11:11 am
    Permalink

    Ik kan me voorstellen dat ze het drukke toeristenverkeer willen regelen, maar waarom een vette prijs vragen? Zo zal je ongetwijfeld veel mensen tegenhouden om dat ritje te maken. Ik vond het overigens veel leuker om op een korte afstand dat gewirwar te bekijken. Het gebeurde regelmatig dat de bochten verkeerd werden ingeschat en men een paar keer moest ‘steken’ om door te kunnen. Dat houdt flink op en zorgt dan voor files bovenin. Ik geloof niet dat veel mensen er 10 dollar voor over zullen hebben. Daar heb je ook een prima maaltijd voor in China Town.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com