Joe Biden (D) officieel kandidaat

Het zat er natuurlijk al aan te komen. Maar nu is het officieel. Voormalig vice-president Joe Biden uit Delaware stelt zich kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

Joe Biden werd in 1942 geboren in Scranton, in de staat Pennsylvania. Op tienjarige leeftijd verhuisde het Iers-Katholieke gezin naar de staat Delaware. Joe Biden is van beroep jurist en vestigde zich na zijn studie in 1968 in Wilmington, Delaware. Tussen 1973 en 2009 was Joseph Robinette Biden lid van de Senaat namens Delaware.

Van 2009 tot 2017 was hij vice-president onder Barack Obama.

Inmiddels zijn bij de Democraten een kleine 20 mensen kandidaat voor de nominatie om het op te kunnen nemen tegen zittend president Donald Trump. Biden is veruit de bekendste en kansrijkste kandidaat. Een aantal andere Democratische kandidaten profileren zich met linksere en groene onderwerpen en met een multiculturele achtergrond. Met name het naar links trekken van de Democratische Partij wordt door waarnemers gezien als een kans voor president Trump om de verkiezingen te winnen. Grote aantallen kiezers in het midden van de Amerikaanse samenleving zitten namelijk niet echt te wachten op het linkse, groene, multiculturele alternatief. En hier liggen de kansen voor Joe Biden. Hij is meer gematigd en zal ook grote groepen uit het politieke centrum aan zich weten te binden.

Om de nominatie binnen te halen zal ook Biden tijdens de voorverkiezingen regelmatig wat linksere standpunten vertolken, zo is de verwachting. Echter zodra hij de enige kandidaat voor de Democraten is zal hij zich in de echte verkiezingscampagne van zijn meest gematigde kant laten zien om zoveel mogelijk kiezers naar de Democraten te kunnen halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com