Virgin Trains USA binnenkort naar Orlando?

Het begon ooit als Brightline, een dochteronderneming van Florida East Coast Industries (FECI). De exploitatie van een snelle comfortabele en betaalbare treinverbinding in het dichtbevolkte zuidoosten van de staat Florida. Begin 2018 werd gestart op het traject Fort Lauderdale – West Palm Beach. In mei 2018 uitgebreid met Fort Lauderdale – Miami.

Ondertussen heeft de Virgin Group, bekend van tal van economische activiteiten, waaronder wereldwijd luchtvaart en treinverbindingen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, een belang genomen in het bedrijf en neemt de naam en branding voor haar rekening. Sindsdien gaat het bedrijf als Virgin Trains USA door het leven.

Richard Branson heeft, zoals verwacht mag worden, grote plannen met het spoorwegbedrijf. Hij wil werk maken van de verlenging van de lijn naar Orlando, waar de airport en uiteraard Disney World bediend moeten gaan worden. Ook heeft hij plannen voor en verlenging vanuit Orlando naar Tampa aan de westkust van Florida.

Het betreft geen echter hogesnelheidslijn (300 km/uur) zoals we die in Europa kennen en waaraan in Texas en Californiƫ volop gewerkt wordt. Toch wordt het tempo flink opgeschroefd. Het traject tussen West Palm Beach en Orlando moet geschikt gemaakt worden om de treindienst met 200 km per uur uit te kunnen voeren.

Een heel aardige opsteker voor het geplaagde legioen toeristen dat tussen Miami en Orlando op de overvolle snelweg rijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com