Knoxville, Tennessee is trots op haar Riverfront

De geschiedenis van Knoxville is verbonden met deze rivier. James White vestigde Knoxville langs de French Broad River net boven de plek waar deze met de Holston-rivier samenvloeit om de rivier de Tennessee te vormen. En de toekomst van Knoxville bouwt voort op deze geschiedenis.

Het is gemakkelijk om te genieten langs de Tennessee rivier die Knoxville, TN doorkruist. Vier prachtige parken langs de rivier (allemaal binnen enkele minuten van het centrum) bieden een spectaculair uitzicht en toegang tot de rivier de Tennessee – plus geplaveide greenways, natuurlijke paden, uitgestrekte open ruimte, speeltuinen en waterparken. Deze omvatten Suttree Landing Park, de thuisbasis van Knoxville’s South Waterfront Celebration – Second Bell Fest.

De River Landing op het natuurcentrum van Ijams biedt wandel- en fietspaden, meer peddelen en zwemmen, natuurprogramma’s en rotsklimmen. Als de thuisbasis van Calhoun’s on the River, is Volunteer Landing een topkeuze voor voetbalfans, Greenway-renners en fietsers en fans van de Powerboat-races die elk jaar in juni op de rivier plaatsvinden. Volunteer Landing is ook je opstapplaats voor riviercruises op The Star of Knoxville Riverboat of de Volunteer Princess.

Verderop brengt Concord Park u gemakkelijk naar de rivier, dankzij verhuur van strand-, kajak- en paddleboards en aanlegsteigers. Plan je reis rond een zomerconcert in het park en geniet van lokale muziek bij zonsondergang.

Er komt echt geen einde aan het avontuur. De Holston River, de langste en meest schilderachtige zijrivier van de Tennessee Valley, is een van de belangrijkste visbestemmingen van Tennessee. Vanaf Cherokee Dam stroomt de rivier 52 mijl naar Knoxville, waar het zich voegt bij de Franse brede rivier. Rainbow en bruine forel komen vaak voor en smallmouth-bas zijn ook aanwezig en worden dominant naarmate je verder stroomafwaarts gaat. Veel vaarders verkennen de rivier de Holston terwijl deze zich een weg baant naar de rivier de Tennessee naar Knoxville. Een gemakkelijke peddel van Holston River Park naar het centrum van Knoxville biedt non-stop schilderachtige schoonheid en verrassende glimp van blauwe reiger, otters en andere rivierbewoners. Holston River Park biedt een boothelling en 2 vissteigers.

De French Broad River biedt uitzicht op het heden en verleden van Knoxville. Veel van het land langs de oevers bestaat uit ruime landbouwgronden en dichte bossen. De variƫrende stromingen, rustige ondiepten en bochten en bochten van de rivier zorgen voor een steeds veranderende paddle-down rivier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com