Oude Subwaytreinen als koraalrif

Het project dateert al van 2001 en werd tot 2010 uitgevoerd. Je neemt meer dan 2000 oude treinstellen van de New York Subway en plaatst ze in zee. Zo ontstaat een kunstmatig rif en een schuilplaats voor vissen en andere zeedieren.

Zoals koraal groeit op booreilanden en scheepswrakken zo zou het ook moeten gaan met andere stalen constructies in zee. En zo werd het plan geboren om oude metrotreinstellen op zorgvuldig geselecteerde plaatsen tussen New York en Virginia in zee te deponeren. En dan wachten tot zo een kunstmatig rif zich vormt. En dat gebeurde inderdaad. Een heel slim en succesvol plan.

Tot 16 juni vindt in het New York Transit Museum een fototentoonstelling plaats van de fotograaf Stephen Mallon. Hij heeft het project in beeld gebracht.

Daarbij heeft de fotograaf niet alleen oog voor het eindresultaat. Ook de uitvoering van het project, zoals de zorgvuldige schoonmaak van de rijtuigen en het transport naar de plek waar zij in zee gedumpt werden is in beeld gebracht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast koraal zijn de treinstellen inmiddels een thuis voor algen, zeewier en vele vissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com