Idaho, the gem state

© The Great American West.

Een staat vol met afgelegen natuurwonderen, die je stuk voor stuk doen denken aan de echte western lifestyle. Idaho is zo’n plek waar het snelle, aardse leven even stil staat en je alleen de pure natuur in je opneemt.

Met als bijnaam de Gem State (de juwelen staat) vind je in Idaho een overvloed aan edelstenen en ongerepte wildernis. Het is een staat vol avontuur en natuurlijke wonderen. Het landschap wordt gedomineerd door ruwe rivieren, schrille bergen en een glinsterende sterrenhemel afstekend tegen de duisternis. Het oosten van Idaho wordt omarmd door de ruige Rocky Mountains, terwijl de Snake rivier dwars door de woestijn van Zuid-Idaho kronkelt richting het westen.

Het gevarieerde landschap van Idaho voorziet van een prachtig canvas dat het verhaal draagt van de rijke Amerikaanse pioniersgeschiedenis. De levendige bergpanorama’s, de dichte bossen en de saffierblauwe meren in het uiterste noorden en de eeuwenoude gesteentes en groene alsem in de woestijn van Zuid-Idaho in de Snake River Plain. De staat is thuisbasis van 10 National Park Service parken, wat de bezoeker tal van mogelijkheden biedt om te ontdekken en te leren over de geschiedenis van Amerika en Moeder Natuur.

Craters of the Moon

Bezoek het Craters of the Moon National Monument and Preserve om natuurlijke schoonheid van een hele andere orde te ervaren. Wandel een van de prachtige tochten door het zwarte, vulkanische landschap en ontdek de grotten en kraters. Zodra het donker wordt, kan je genieten van de majestueuze sterrenhemel. Dit park is niet voor niets een officiële Internationale Dark Sky Park.

City of Rocks National Reserve

Emigranten die de California Trail en de Oregon Trail aflegden, noemden dit landschap al ‘City of tall spires’ en ‘Silent City’. Tegenwoordig trekt de City of Rocks veel bergbeklimmers, avontuurlijke kampeerders, wandelaars en fietsers aan. Daarnaast kan je hier nog steeds veel leren over de historische Gold Rush pioniers, die de lange California en Oregon Trails van meer dan 3000 km aflegden.

Wandel terug in de tijd

Bewandel de voetstappen van Idaho’s geschiedenis op een van de vele iconische trails, diepgeworteld in de Native American indianenstammen en westerse ontdekkingsreizigers. Absolute aanraders zijn de Nez Perce National Historic Trails, de Lewis & Clarke National Historic Trail of de California en Oregon National Historic Trails. Geef je voorkeur aan de auto? Kies dan de Salmon River Scenic Byway om te ervaren welke weg pioniershelden Lewis & Clark aflegden door de ruige natuur van Idaho.

Shoshone Falls

Een andere trekpleister in Idaho zijn de Twin Falls, een van de grootste watervallen in de VS en zelfs groter dan de Niagara Watervallen. Vooral in het voorjaar zijn deze Shoshone Falls indrukwekkend om te zien. Kan je niet genoeg krijgen van watervallen? Dan is de Uper Mesa Falls in Asthon, vlakbij Yellowstone National Park ook een imposant gevolg van de supereruptie van de Yellowstone vulkaan meer dan 600.000 jaar geleden.

Kamperen & campgrounds

Ontdek Idaho’s campgrounds, waar je kunt overnachten in je gehuurde RV of je tent. Van de onvervalste schoonheid van het noordelijke Lake Coeur d’Alene tot Stanley en Redfish Lake, langs de Sawtooth Mountains en midden in het Thousand Springs State Park. Deze verschillende decors om in te kamperen leveren je onvergetelijke herinneringen. Deze landschappen bieden ook talloze wandel- en fietsroutes, variërend van beginner tot gevorderde avonturier. Tijdens je route moet je regelmatig even stoppen om de panoramische uitzichten in je op te nemen.

Scenic Byways

Of je Idaho nu ontdekt per auto, RV of motor, met meer dan 3800 kilometer aan officiële Scenic Byways kan je je alleen maar voorstellen hoe fotogeniek deze staat werkelijk is. Ben je nog op zoek naar een mooie pitstop in je roadtrip? Bezoek dan een historisch stadje als Wallace, de “silver capital of the world”.

Idaho in de winter

Eenmaal winter, wordt Idaho en haar grote wildernis omgetoverd tot een wit sneeuwparadijs. Als wintersport liefhebber kan je hier je hart ophalen: skieen, snowboarden, sneeuwscooteren, het kan hier allemaal. Idaho heeft 18 skigebieden, inclusief het wereldberoemde Sun Valley Resort.

Meer over Idaho

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com