Maid of the mist wordt electrisch

Je kunt de wereldvermaarde rondvaart aan de voet van de Niagara-watervallen binnenkort maken met elektrisch aangedreven schepen. De twee nieuwe vaartuigen, net als hun voorgangers Maid of the Mist genoemd, worden na de zomer in gebruik genomen.

De eerste Maid of the Mist ging varen in 1846 om de rondvaarten aan de Amerikaanse kant van de watervallen te verzorgen. Ze werd sindsdien  vervangen door schepen met dezelfde naam, steeds een stukje groter, tot er begin jaren 80 op zeker moment vier tegelijk rondvoeren.

7 minuten opladen

De huidige schepen, Maid of the Mist VI en VII, bieden elk plaats aan 600 passagiers. Ze worden uit de vaart genomen zodra de nieuwe schepen in gebruik komen. Die hebben per rondvaart een oplaadbeurt van zeven minuten nodig. De stroom is afkomstig van waterkrachtcentrales, zei het cruisebedrijf gisteren bij de presentatie van de nieuwe schepen.

Ze worden de komende maanden in elkaar gezet aan de voet van de waterval. De onderdelen worden aangevoerd uit verschillende landen en fabrieken. De immense accu’s zijn van de Zwitserse fabrikant ABB.

Bron: RTL Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com