Percentage in buitenland geborenen stabiel

Volgens een bericht van het U.S. Census Bureau is het percentage inwoners van Amerika die geboren zijn in het buitenland over vele jaren tamelijk stabiel. Ca. 13,6% van de huidige Amerikaanse bevolking is geboren in het buitenland. Er zijn jaarlijkse fluctuaties, maar het percentage is toch vrij stabiel in de periode dat deze statistieken worden bijgehouden sinds het midden van de 19e eeuw.

Wat wel flink veranderde in de loop van de afgelopen decennia is de regio waar deze zogenaamde ‘foreign-born residents’ wonen. Honderd jaar geleden woonden de meeste in het buitenland geboren inwoners in het noordoosten of in het middenwesten. Nu wonen de meesten van hen in het zuiden en westen van de USA. Hiermee volgen de nieuwe immigranten naadloos de ontwikkeling die ook te zien is bij de in Amerika geboren inwoners. Hier dus geen verschil tussen allochtonen en autochtonen.

Lees het hele artikel op de site van het U.S. Census Bureau:

Most live in the South and West, a dramatic shift from a century ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com