Stadler opent fabriek in Amerika

De Zwitserse spoorwegproducent Stadler Rail heeft zijn eerste fabriek in de VS geopend. Stadler is ook bekend als leverancier van treinen aan de NS en aan Arriva. De fabriek is gevestigd in Salt Lake City, dichtbij de internationale luchthaven. De fabriek zal de elektrische-, diesel- en metrotreinstellen produceren voor de Amerikaanse markt.

Stadler Rail heeft op 13 mei de Salt Lake City-faciliteit officieel ingehuldigd. Aan de productielocatie is 18 maanden gebouwd. Het complex heeft een oppervlakte van 25 hectare en omvat verschillende hallen van elk ruim 4.000 vierkante meter. Het hoofdgebouw is ruim 20.000 vierkante meter groot.

“Vandaag is het een groot genoegen om een ​​carrosserie van de eerste dubbeldekstrein voor de VS en de laatste Flirt voor TEXRail te presenteren. Deze treinen zijn grotendeels hier in Salt Lake City gebouwd”, zei Peter Spuhler, CEO van Stadler Rail. Ook zal de fabriek in Salt Lake City de Metrotreinen voor Atlanta produceren.

Stadler in de VS

Stadler Rail heeft begin jaren 2000 de Amerikaanse markt betreden. In 2002 sloot het de eerste overeenkomst met New Jersey Transit Authority om 20 GTW-gelede dieselvoertuigen te leveren voor de River Line tram-treindienst. De GTW-eenheden werden ook besteld door de Capital Metro Transportation Authority (Washington) in 2005 (zes eenheden), de Denton County Transportation Authority in 2009 (11 eenheden), San Francisco Bay Area Rapid Transit in 2014 (acht eenheden).

In 2015 ontving de Zwitserse fabrikant de eerste Amerikaanse order voor de Flirt-treinen die in Texas worden ingezet. Een nieuwe mijlpaal werd bereikt in 2016 toen het bedrijf een opdracht voor 16 dubbeldekstreinen van het type Kiss kreeg voor de Caltrain-forenservice (San Francisco en omstreken). Deze zullen in 2020 in gebruik worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com