Grote kuddes bizons in South Dakota

Bij het horen van de naam van de staat South Dakota denken veel mensen aan het authentieke wilde westen. En dat is meer dan terecht als je bijvoorbeeld door het Custer State Park in het zuidwesten van de staat rijdt en plotseling oog in oog staat met bizons, oftewel zoals de Amerikanen ze noemen Buffalo’s. Bekijk de vele foto’s bij dit artikel.

Deze indrukwekkende dieren, 500 kg is bij een volwassen mannetje geen uitzondering, bewegen zich rustig voort op de oneindig lijkende graslanden in voornamelijk het gebied tussen de Mississippi en de Rocky Mountains. Zomer en winter grazen zij hier. In de winter kost dat moeite omdat het spaarzame gras dan onder een laag sneeuw vandaan gehaald moet worden.

De dieren hebben een rustige gemoedelijke uitstraling. Maar schijn bedriegt. Ze kunnen als ze zich bedreigd voelen tot de aanval over gaan en menig toerist is dan ook al op de horens genomen. Dus kijk vooral vanuit de auto. En als je uitstapt, hou afstand. Zeker in het voorjaar als de bizons jongen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com