Tekort aan truckers in Amerika

Transportbedrijven in Amerika kampen met een groot tekort aan personeel. Het zijn geen goede tijden voor “Trucker Country”.

Hoeveel countryliedjes gaan niet over de trucker? De chauffeur die eenzaam door de nacht door het onmetelijke land rijdt en daarmee een belangrijke rol speelt in de bevoorrading van zelfs de meest afgelegen plekken in de USA.

De sector kampt echter met grote personeelsproblemen. De transportbranche in de Verenigde Staten heeft jaarlijks een tekort van maar liefst 50.000 nieuwe chauffeurs. Ook een door grote transportbedrijven geboden aanvangssalaris van tot 80.000 US Dollar per jaar kan daar niets aan veranderen.

Het leven op de grote baan, ver van huis en meestal in totale eenzaamheid, trekt jonge mensen niet meer aan. Zeker in de huidige bloeiende economie met een lage werkloosheid is de keuze voor een andere richting snel gemaakt. Maar wie gaat dan voortaan al die goederen vervoeren? Dat is de grote vraag waarmee de sector kampt.

Klachten van chauffeurs betreffen behalve de eenzaamheid ver van huis ook de onregelmatigheid, rugpijn door het lange zitten, ongezond eten, stress omdat de eisen van de verladers steeds hoger worden en het verkeer dat steeds drukker wordt. Ook de toegenomen controles door de overheid worden door de traditionele truckers gezien als een inbreuk op hun ooit zo romantische beroep op de US Highways.

Voorlopig wordt door verladers ingezet op goederenvervoer per trein. Of het inzetten van grotere en langere combinaties. Innovatie zal nodig zijn om het vervoersprobleem op te lossen. Want als de goederen niet meer vervoerd worden dan komt de economie vanzelf tot stilstand.

3 gedachten over “Tekort aan truckers in Amerika

 • augustus 24, 2020 om 7:23 pm
  Permalink

  Hoe kan ik transportbedrijfen benaderen om mij als chauffeur aan te melden.
  Ik heb vele jaren ervaring op trekker en oplegger en combinatie.
  Het is altijd mijn droom geweest om in de USA te rijden.

  Beantwoorden
 • februari 17, 2021 om 11:20 am
  Permalink

  Hallo ik zou dit heel graag willen doen voor een jaar Canada Amerika maar ik begrijp dat je de chauffeurdiploma niet kan inruilen voor de cdl en je alles weer opnieuw moet doen ,,, zelf ben ik 50 en zit al 30 jaar op de weg tot welke leeftijd kan en mag je dit doen?

  Beantwoorden
  • oktober 3, 2021 om 12:31 pm
   Permalink

   Heb het gedaan.

   Tot 55jr

   Alle rijbewijzen opnieuw halen.
   6 weken truckschool.

   Alles via Canada te regelen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com