Boek: New York Compleet

De bekende toeristische trekpleisters kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar er zijn enorm veel andere leuke plekjes in New York, razend interessant, en (nog) niet overlopen door hordes toeristen. Willem Post en Ton Wienbelt inventariseerden 100 min of meer onbekende plekjes in de Big Apple, gelegen in alle vijf de stadsdelen.

Dat maakt dit boek zo bijzonder, de pareltjes die New York te bieden heeft buiten Statue of Liberty, Times Square, Central Park en Empire State Building. Nee dit is geen afrader om deze beroemde trekpleisters te bezoeken. Dit is eerder een tip om ook de minder bekende maar net zo bijzondere plekken in New York aan te doen.

Nederlanders ‘heroveren’ New York

Hagenaars Willem Post en ton Wienbelt zijn DE Nederlandse kenners van New York. In New York Compleet maken historicus Post en vormgever-fotograaf Wienbelt een unieke ontdekkingstocht langs 100 bijzondere plekken in alle vijf stadsdelen Manhattan, de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Denk aan aparte musea, muziekclubs en zelfs een authentieke maffiabar. Veel aandacht is er voor de grote rol van Nederlanders toen en nu in Nieuws-Amsterdam en New York City. In New York zit de vrijheid in de lucht. Nederlanders, en niet de Britten (!), hebben grote invloed gehad op de democratische ontwikkeling van New York. Post en Wienbelt: ‘De Amerikaanse schoolboeken moeten worden herschreven!

Aanbevolen!

Voor wie voor het eerst naar New York reist, of voor mensen die er al vaker waren. Dit boek is een waardevolle aanvulling op de reguliere reisgidsen. Je ziet plekjes van deze megastad die voor doorsnee toeristen verborgen blijven.

Paperback | 224 pag. | € 22,50 | ISBN 9789082783018 | Post en Wienbelt | Uitg. Studio 92A

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com