Boek: De Verscheurde Staten van Amerika

Auteur Rudi Rotthier geeft een beeld van hoe groepen in de hedendaagse Amerikaanse samenleving tegenover elkaar staan. Hoe groepsbelangen feller verdedigd worden en hoe zeer de van oorsprong respectvolle omgangsvormen aan sterke erosie onderhevig zijn. Een boek waarin de oplettende lezer de parallellen met de situatie in Europa zeker zal herkennen.

Rudi Rotthier reisde voor “De Verscheurde Staten van Amerika’ door het huidige Amerika en vond nuance naast nazinderende woede, verbittering naast verzet, en vooral veel onbegrip. Een Republikeinse grensburgemeester die goede relaties met Mexico nastreeft en prompt de verkiezingen verliest. Een begrafenisondernemer die op zijn vierenzeventigste weer aan de slag gaat omdat zijn opvolger het aantal drugsdoden niet kan verwerken. Een makelaar die zijn geld verdient door conservatieven uit Californië naar Texas te verhuizen. Een advocate die de meest discriminerende nieuwe wetten aanvecht. Een restauranthoudster die dweept met de Kennedy’s maar onder druk van haar familie niet langer portretten van eigentijdse Democraten aan de muur van haar gelagkamer hangt.

Paperback | 256 pag. | € 21,99 | ISBN 9789045037530 | Rudi Rotthier | Uitg. Atlas Contact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com