Boek: De Kennedy’s

De Kennedy’s, een familienaam die in Amerika bijna als koninklijk werd gezien. Een naam ook die in Europa met de meeste eerbied werd uitgesproken. Vandaag aandacht voor een boek dat al wat langer geleden verschenen is, maar daarom niet minder tot de verbeelding sprekend van een groot publiek.

Amerikakenner Frans Verhagen geeft in “De Kennedy’s’ een indringend beeld van Amerika’s “first family’.
In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Robert F. Kennedy werd vermoord. Hij was de derde achtereenvolgende zoon van patriarch Joseph Kennedy die, na zonen Joe en John F. Kennedy, door geweld om het leven kwam. Verhagen beschrijft de gecompliceerde en tragische geschiedenis van de familie die ooit beschouwd werd als een dynastie die het Witte Huis decennialang zou bevolken. In “De Kennedy’s’ komen de bekende namen en natuurlijk Jackie Kennedy aan bod, maar ook de minder bekende zussen Rosemary, Kathleen, Eunice, Patricia en Jean worden besproken door Verhagen.
Dit is het derde deel in deserie “American Giants’. Eerder verschenen van zijn hand “Lincoln’ en “De Founding Fathers’.

Frans Verhagen (1954) was in Amerika correspondent voor Knack, Intermediair, de VARA en de Volkskrant. Hij schrijft opiniestukken voor Nederlandse dagbladen en De Groene Amsterdammer en geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over Amerikaans geschiedenis en Amerikaanse politiek. Hij houdt jaarlijks zo’n zestig lezingen en publiceerde dertien boeken bij Omniboek, Veen Media, Nieuw Amsterdam en Bert Bakker.

Paperback | 320 pag. | € 25,- | ISBN 9789401911382 | Frans Verhagen | Uitg. Omniboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com