4 juli Independence Day

Het Historisch Nieuwsblad blijft ons verrassen met prachtige items over de Amerikaanse geschiedenis. Naar aanleiding van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag op 4 juli publiceerde HN op haar website een artikel van Bas de Vries met als titel “Engeland en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog”.

Op 4 juli vieren de Verenigde Staten hun onafhankelijkheid van de Britten. Bij Yorktown leed het moederland enorme verliezen tegen generaal Washington. Het verlies van de Amerikaanse koloniën kwam in Engeland hard aan, maar de Britten hadden de nederlaag grotendeels aan zichzelf te danken.

Lees het hele artikel op Historisch Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com