4 juli Independence Day

Het Historisch Nieuwsblad blijft ons verrassen met prachtige items over de Amerikaanse geschiedenis. Naar aanleiding van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag op 4 juli publiceerde HN op haar website een artikel van Bas de Vries met als titel “Engeland en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog”.

Op 4 juli vieren de Verenigde Staten hun onafhankelijkheid van de Britten. Bij Yorktown leed het moederland enorme verliezen tegen generaal Washington. Het verlies van de Amerikaanse koloni├źn kwam in Engeland hard aan, maar de Britten hadden de nederlaag grotendeels aan zichzelf te danken.

Lees het hele artikel op Historisch Nieuwsblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com