Boek: De Tweede Wereldoorlog in Infographics

Dit boek is voor iedereen die zich interesseert voor de Tweede Wereldoorlog en de rol die de Verenigde Staten daarin speelden een absolute must have. Een warme aanbeveling van onze kant.

Het boek bevat op 192 pagina’s heel veel afbeeldingen, kaarten en 350 infographics die de Tweede Wereldoorlog in cijfers en schema’s heel helder tot leven doen komen. De bijbehorende teksten verduidelijken de getoonde informatie en maken dit bijzondere boek tot een waardevolle aanvulling op de ruim voorhanden zijnde boeken over de oorlog. Het is een gedegen naslagwerk voor wie meer wil weten over de achtergronden van de Tweede Wereldoorlog. Het Europese strijdtoneel krijgt in dit boek de meeste aandacht. Aan het verloop van de oorlog in de Grote Oceaan, van Pearl Harbor tot de Japanse capitulatie, wordt echter ook in ruime mate aandacht gegeven.

Het boek is opgedeeld in vier overzichtelijke hoofdstukken:

I. Het materiële en menselijke kader;

II. Wapens en legers;

III. Veldtochten en veldslagen;

IV. Eindoverzicht en tweedeling.

De hoeveelheid informatie over de Tweede Wereldoorlog is nog nooit zo groot geweest. Maar hoe documenteer en interpreteer je al die gegevens? De Tweede Wereldoorlog in infographics geeft nieuwe informatie, legt verrassende verbanden en frist onze kennis op. 

Een Frans team, bestaande uit een hoofdredacteur van een militair tijdschrift, een militair specialist, een hoogleraar geschiedenis en een vormgever van data, maakte dit volstrekt unieke boek. In meer dan 350 infographics met begeleidende teksten laten zij zien wat een infanteriedivisie is, hoe Operatie Barbarossa verliep, welke wapens door welke landen werden gebruikt, hoe de concentratiekampen functioneerden, welke verliezen Duitsland leed, en ze belichten nog zestig andere thema’s.

Over de auteurs

Jean Lopez is hoofdredacteur van het tijdschrift Guerres et histoire en geldt als een groot kenner van de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde een aantal boeken, waaronder Cent derniers jours d’Hitler.
Vincent Bernard is een kenner van militaire geschiedenis.
Nicolas Aubin is hoogleraar geschiedenis en WOII-expert.
Nicolas Guillerat is gespecialiseerd in datavormgeving.

Paperback | 192 pag. | € 32,99 | ISBN 9789046824948 | Jean Lopez e.a. | Uitg. Nieuw Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com