Boek: Tim Cook, de man die Apple naar een hoger niveau tilde

Na het overlijden van Steve Jobs in 2011 was de angst groot onder volgers en beleggers van Apple dat het snel bergaf zou gaan met het bedrijf. Niets bleek echter minder waar. De opvolger als CEO, Tim Cook, maakte van Apple in de afgelopen acht jaren een nog succesvollere onderneming dan onder oprichter Steve Jobs het geval was.

Toen Tim Cook in 2011 aantrad als nieuwe bestuursvoorzitter van Apple, stond hem een loodzware taak te wachten. Een van de grootste, meest innovatieve bedrijven ter wereld had zojuist zijn briljante leider verloren. Steve Jobs en Apple hadden een iconische status verworven en nu hij er niet meer was voorspelden critici een desastreuze toekomst.

Maar zij hadden het mis. We zijn acht jaar verder en onder Cooks leiderschap heeft Apple alle verwachtingen overtroffen en is de verwachte ondergang overgegaan in een zelfs nog grotere groei. Onder zijn leiding bleef de kern van de succesformule bijeen en vond er tegelijkertijd een culturele revolutie plaats, waarbij harmonieuze samenwerking centraal kwam te staan. De successen van Cook zijn ondertussen gegroeid tot ongekende hoogte, en toch blijft zijn genie voor velen een mysterie.

De man die Apple opnieuw uitvond

In deze biografie vertelt Leander Kahney op meesterlijke wijze het verhaal van de stille kracht achter Apple; van het overlijden van zijn illustere voorganger tot de beginfase van een naderend derde bedrijf voor Apple: de toetreding tot nieuwe, onbekende markten. Een inspirerend portret van de man die Apple opnieuw uitvond.

Over de auteur

Leander Kahney is de auteur van Jony Ive, Inside Steve’s Brain en Cult of Mac, en volgt al meer dan 10 jaar het bedrijf Apple. Hij was redacteur bij WIRED en is op dit moment redacteur bij CultofMac.

Paperback | 320 pag. | € 20,- | ISBN 9789000367948 |Leander Kahney | Uitg. Spectrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com