Boek: De New York Trilogie

Het heeft een paar jaar geduurd. Liefhebbers hebben terug moeten grijpen op tweedehands exemplaren of de originele Engelstalige versie. Maar nu is het boek er weer, we moeten zeggen: drie boeken uiteraard.

Oorspronkelijk zijn de drie onderdelen van het boek door Paul Auster geschreven in 1985 (City of glass), 1986 (Ghosts) en 1986 (The locked room). De Nederlandse vertalingen dateren van 1988 en 1989. De eerste druk verscheen in Nederland in 2001. De huidige tiende druk (2019) betreft een volledig herziene vertaling.

De New York Trilogie eindelijk weer leverbaar in een prachtige nieuwe editie – een tijdloze Amerikaanse klassieker

‘Het begon allemaal met iemand die verkeerd verbonden was, de telefoon die in het holst van de nacht drie keer rinkelde, en de stem aan de andere kant van de lijn die vroeg naar iemand anders dan hij. Veel later, toen hij in staat was om na te denken over de dingen die hem overkomen waren, zou hij tot de slotsom komen dat niets echt bestond behalve het toeval.’ De weergaloze en bejubelde De New York-trilogie van Paul Auster is een hoogtepunt in de moderne Amerikaanse literatuur. In drie korte romans (Broze stad, Schimmen en De gesloten kamer), die op ingenieuze wijze met elkaar verbonden zijn, komt Austers liefde voor zijn stad en zijn fascinatie voor het genre van de klassieke detectiveroman op meesterlijke wijze samen. De New York-trilogie betekende de definitieve doorbraak van Paul Auster en is een klassieker die nog niets aan kracht heeft verloren.

Over de auteur

Paul Auster is de auteur van romans als OrakelnachtBrooklyn dwaasheid, Sunset Park en  4 3 2 1. Daarnaast schrijft hij non-fictie, die verzameld is in de bundel Levenswerk. Zijn werk wordt in ruim dertig talen vertaald. Auster woont en werkt in Brooklyn.

Paul Auster
Foto: Lotte Hansen

Paperback | 358 pag. | € 19,99 | ISBN 9789403158907 |Paul Auster | Uitg. De Bezige Bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com