Boek: Hallo! New York

Ontdek NYC als een échte New Yorker.

Een echte aanrader, deze zeer bijzondere en opvallende reisgids over New York City.

Toegegeven, over de stad New York zijn ondertussen zoveel reisgidsen verschenen dat je er meerdere boekenkasten mee kunt vullen. Een nieuwe reisgids moet er dan ook echt bovenuit steken. En in die opzet is het team van uitgever NWYRK Media onder de bezielende leiding van Sebastiaan Klijnen dan ook ruimschoots geslaagd. Het enthousiasme voor de stad New York spat gewoonweg van de 368 pagina’s af. Door het handzame formaat van ca 15 x 11 cm is het geen enkel probleem de reisgids in de binnenzak mee te nemen als constante begeleider in de stad. Geen lange teksten met overbodige details, maar korte omschrijvingen, praktische informatie en tips. In de voor New York typische no-nonsense stijl. En de overvloed aan foto’s is van een hoog kwaliteitsniveau.

Bij de reisgids hoort een app, vergeet die vooral niet te downloaden. Via de in de gids opgenomen QR-codes kan meer achtergrondinformatie gevonden worden.

Hallo! New York is zowel geschikt voor wie New York voor het eerst bezoekt als voor de regelmatig terugkerende Big Apple reiziger.

De gids beschrijft uiteraard de bij iedereen bekende hoogtepunten van New York. Maar ook de minder bekende plekken komen aan bod. En hoewel op Manhattan voor de toeristen het meeste te zien en te doen is worden de andere stadsdelen (Brooklyn, Queens, Bronx en Staten Island) in deze gids beslist niet overgeslagen, al kan het altijd meer zijn natuurlijk. Een eerste stap daar naartoe zijn ongetwijfeld de 25 pagina’s die aan de wijk Williamsburg in Brooklyn besteed worden. Handig zijn ook de plattegronden en de metrokaart.

Als je Hallo! New York de eerste keer doorbladert is de gids overdonderend, misschien zelfs een beetje rommelig. Maar spoedig verdwijnt dit gevoel. Dan heb je de structuur door en maak je handig gebruik van alle waardevolle informatie.

The city that never sleeps!

Hoofdindeling reisgids

  • De Basis – Handige tips voor vertrek en bij aankomst in New York. Pag. 8 t/m 43
  • Parken – De populairste parken van New York op een rij. Pag. 44 t/m 58
  • De 10 – Classics, must do’s & een heleboel inspiratie. Pag. 59 t/m 93
  • NWYRK’R – Drie inspirerende mini New York magazines! Pag. 95 t/m 259
  • Taste of NY – Overheerlijk mini NYC foodmagazine! Pag. 261 t/m 294
  • Hallo Williamsburg – Ontdek Williamsburg met deze minigids. Pag. 295 t/m 319
  • Plus+ – Dagplannen, wandelingen, kaarten. Pag. 320 t/m 359

Het redactieteam onder leiding van Sebastiaan Klijnen bestaat uit mensen die vanuit diverse invalshoeken schrijven over New York. Sommigen wonen in New York of hebben er geleefd, anderen zijn regelmatige bezoeker. In ieder geval een groep mensen die weet waar ze over schrijven.

De uitgever richt zich specifiek op de stad New York. Dat is een mooie keuze uiteraard. Maar gelet op de kwaliteit van deze reisgids kan de Amerikaliefhebber alleen maar hopen dat de activiteiten van NWYRK Media zich binnenkort ook uitstrekken tot andere Amerikaanse steden en wellicht de hele USA!

Over de uitgever

NWYRK Media is het mediabedrijf achter de succesvolle crossmediale New York formats NWYRK, MNHTTN, Taste of NY en Hallo! New York, maar ook uitgever van boeken, reisgidsen, magazines, tv programma’s, websites, apps en events. Hierdoor zijn zij niet zomaar een mediabedrijf, maar een dat alle innovatieve, creatieve en crossmediale vormen omarmt, versterkt en gebruikt.

Het verhaal van NWYRK Media an sich is al zeer bijzonder. Ontstaan vanuit een passie in 2013, uitgegroeid tot een crossmediaal mediabedrijf met meer dan 300.000 fans en volgers, twee miljoen bereik en een team in Nederland, België en New York.

In hun eigen woorden:

“Onze passie voor New York stroomt door ons bloed, zit in het DNA van ons bedrijf en geven wij terug aan ons alsmaar groeiende publiek. Altijd authentiek, origineel en volop inspiratie. Wij doen dit in zeven verschillende talen gericht op de grootste markten van Europa. De honderdduizenden lezers en fans koesteren wij dagelijks met inspiratie en passie voor de stad. NWYRK Media is dan ook allesbehalve een traditioneel mediabedrijf. Onze koers is een tikkeltje tegendraads, modern en innovatief. Wij omarmen alle nieuwe vormen van distributiekanalen waarmee wij in contact blijven met onze fans. In plaats van short term incasseren en het bombarderen met advertenties, kiezen wij voor een lange termijn aanpak. Wij willen inspireren, authentiek blijven en geliefd zijn; wij bouwen voortdurend aan een band met iedereen die onze content leest en kijkt.

NWYRK vorm de kern van onze activiteiten met ruim 115.000 fans, bezoekers & volgers. Bovendien wordt het bereik en netwerk van NWYRK voortdurend verrast en geïnspireerd met onze andere New York uitgaven en concepten. Zoals MNHTTN magazine, met ruim 65.000 lezers, Fan of NY, onze city guides, boeken, apps, video en websites. Dit alles met pure passie en liefde voor de stad samengesteld.”

Hallo! New York

Paperback | 368 pag. | € 18,50 | ISBN 9789082622409 |Sebastiaan Klijnen | Uitg. NWYRK | 2e druk april 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com