Boek: De zon als Kompas

6.500 km door Alaska. Te voet en met de kano! Voor de een de reis van zijn of haar leven. De ander moet er niet aan denken. Caroline Van Hemert deed het en schreef er dit indrukwekkende verslag over.

Een dergelijke reis beginnen sommige mensen als ze in een midlife crisis zitten. Of als een burnout op de loer ligt. Na het boek “Met de zon als kompas” van Caroline Van Hemert gelezen te hebben is de conclusie gerechtvaardigd dat geen van beide hier aan de orde is. Een natuurkundige/ornithologe die het zat was alleen maar in theorie, in een laboratorium, met haar vak bezig te zijn ondernam deze geweldige reis om in het arctische deel van Noord-Amerika haar vakgebied niet alleen te bestuderen maar ook intensief te beleven.

Samen met haar man begint ze aan een tocht die uiteindelijk 6.500 km zal beslaan, hoofdzakelijk in Alaska, maar ook in de aangrenzende delen van Canada, zoals Yukon. Te voet, met de kano en soms op ski’s. Een relaas van ontberingen, tegenslagen maar ook overweldigende natuur en verstrekkende inzichten wat haar vakgebied betreft.

Informatie van de uitgever:

Caroline Van Hemert, De zon als kompas

6500 kilometers door de ruige natuur van Alaska
In het laboratorium waar ze onderzoek doet naar zeldzame snavelmisvormingen bij mezen doet niets ornithologe Caroline van Hemert nog denken aan haar oorspronkelijke drijfveren waarom ze ooit biologie is gaan studeren. Ze voelt zich opgesloten. Om haar vuur te hervinden zit er maar één ding op en dat is weer naar buiten gaan, de natuur in!

Ze besluit met haar man een tocht van 6500 kilometer naar de diepste wildernis van Alaska te ondernemen. Vanuit Washington reizen ze, afwisselend op ski’s, in een kano en te voet, via de oerbossen van Brits Colombia, tot ver boven de Arctische grens. Ze doorstaan grote gevaren en ondergaan grootse ervaringen – van silhouetten van massa’s trekkende vogels langs de maan, ontmoetingen met walvissen op zee, tot lang gedroomde waarnemingen van de meest zeldzame vogels van Noord-Amerika.

De zon als kompas is een verhaal over wetenschap, avontuur en doorzettingsvermogen, een indrukwekkend persoonlijk memoir én nature writing van hoog niveau. Net als schrijvers als Helen MacDonald en Robert Macfarlane beschikt Caroline Van Hemert over het talent om te beschrijven wat het precies is, dat overweldigende geluk van buiten zijn en de natuur écht te beleven.

‘Wat een fantastisch boek. Van Hemert is een meesterlijk verteller; ik bewonder haar lef en haar vermogen tegelijkertijd elegant en meeslepend te schrijven.’ – Jennifer Ackerman, schrijver van De genialiteit van vogels

Oorspronkelijke titel: The Sun as a Compass, vertaald door Hanneke Bos.

Met de zon als kompas | Caroline Van Hemert | ISBN 9789045038704 | Gebonden | 331 pag. | € 24,99 | Uitg. Atlas Compact

Een liefdesverklaring aan de natuur en een indrukwekkend verhaal over avontuur en doorzettingsvermogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com