Boek: 365 Albums die je beluisterd moet hebben

Een boek met een dergelijke titel gaat natuurlijk over de hele wereld. Waarom dan speciale aandacht op Amerika Nieuws.nl? Het antwoord op die vraag is even voor de hand liggend als eenvoudig. De muziekindustrie wordt al meer dan honderd jaar stevig gedomineerd door Amerikaanse artiesten en producers. Het zal dan ook niemand verbazen dat de meeste van de 365 albums die in het boek besproken worden van Amerikaanse origine zijn.

365 albums is overigens een boek in een serie waarin we ook titels als ‘365 wijnen die je geproefd moet hebben’ en ‘365 films die je gezien moet hebben’ tegenkomen. Een prettig leesbaar overzichtswerk waarin per kalendermaand een overkoepelend genre besproken wordt, van blues in januari tot chansons in december. Het grootste deel van de besproken albums is van artiesten die actief waren in de 20e eeuw. Maar, ook meer recent werk komt ruimschoots aan de orde. Het zijn echt 365 klassiekers uit honderd jaar populaire muziek.

Bij elk van de besproken albums wordt een voorloper of opvolger besproken. Dit zorgt bij de beschrijvingen voor de nodige diepgang en inzicht.

Voor elke muziekliefhebber een must!

Informatie van de uitgever:

365 albums die je beluisterd moet hebben

Peter Vantyghem

  • Dit boek doet wat Spotify niet kan: het is de ultieme platenlijst die je móét beluisteren!

Muziek is vandaag toegankelijker dan ooit tevoren. Dankzij platformen als Spotify, Deezer en YouTube zijn albums slechts een muisklik verwijderd. Maar hoe vind je je weg in het overaanbod waarmee je als luisteraar geconfronteerd wordt? Hoe vind je een album of een artiest die écht bij jouw smaak past?

Om alles op Spotify te beluisteren, zou je meer dan 200 jaar nodig hebben. Met dit boek heb je het voornaamste gehoord op slechts één jaar tijd!

Peter Vantyghem, de onvolprezen muziekkenner van De Standaard, neemt je mee op een fascinerende soundtrip doorheen de enorme oceaan aan albums en artiesten. Hij doet dit aan de hand van:
– 365 klassiekers en minder bekende platen uit honderd jaar populaire muziek;
– 12 overkoepelende genres die deze meesterwerken hebben voortgebracht;
– 365 voorlopers of opvolgers die de echte similar artists van deze lijst vormen;
– en talloze extra suggesties, weetjes en bijzonderheden die van dit boek een onvergetelijke lees- en luisterervaring maken.

365 Albums die je beluisterd moet hebben | Peter Vantyghem | ISBN
9789401459280 | Gebonden | 400 pag. | € 19,99 | Uitg. Lannoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com