Boek: De Roosevelts

Hoe belangrijk waren de Roosevelts voor Amerika en de wereld in de twintigste eeuw? ‘Heel belangrijk’ is het antwoord dat Frans Verhagen noteert in zijn nieuwste boek over de presidenten Theodore Roosevelt en Franklin Roosevelt alsmede de invloedrijke first lady Eleanor Roosevelt.

Na boeken over de Kennedy’s, over Lincoln, over de Founding Fathers en een kloek werk over de Geschiedenis van de Verenigde Staten waagt Frans Verhagen zich nu in de serie American Giants aan een omvangrijke beschrijving van twee presidenten uit dezelfde familie, een familie met Nederlandse roots.

Theodore Roosevelt was president in het begin van de twintigste eeuw, een Republikein. Zijn neefje Franklin, een Democraat, werd in de jaren dertig tijdens de grote economische crisis president en bleef dat tot zijn dood in 1944. Franklin was samen met Winston Churchill en Joseph Stalin tevens gezien als een van de grote drie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een lezenswaardig boek dat veel achtergronden geeft over deze twee presidenten en over Elanor Roosevelt. Naast het openbare leven in Washington komen ook de privé achtergronden van betrokkenen ruimschoots aan de orde.

Informatie van de uitgever:

Frans Verhagen schrijft over een Amerikaanse familie die geschiedenis maakte: de Roosevelts. De Roosevelts hadden hun wortels in Zeeland, vanwaaruit een verre voorvader rond 1645 naar Amerika emigreerde. De familie zou uitgroeien tot een van de bekendste presidentiële families van Amerika. De Republikein Theodore en zijn verre achterneef Franklin, een Democraat, bleken gedreven en intelligente presidenten. Eleanor, de vrouw van Franklin en het nichtje van Theodore, maakte naam als voorvechtster van mensenrechten en vrouwenemancipatie, onder andere bij de VN. Frans Verhagen vertelt over deze familieleden, die als grote hervormers de basis wisten te leggen voor de huidige samenleving en de internationale rol van de VS.
‘De Roosevelts’ is een nieuw deel in de serie “American Giants’, waarin Frans Verhagen eerder “Founding Fathers’, “Lincoln’ en “De Kennedy’s’ schreef.

Frans Verhagen (1954) was in Amerika correspondent voor Knack, Intermediair, de VARA en de Volkskrant. Hij schrijft opiniestukken voor Nederlandse dagbladen en De Groene Amsterdammer en geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over Amerikaans geschiedenis en Amerikaanse politiek. Hij houdt jaarlijks zo’n zestig lezingen en publiceerde dertien boeken bij Omniboek, Veen Media, Nieuw Amsterdam en Bert Bakker.

De Roosevelts | Vormgevers van de American Century| Frans Verhagen | ISBN 9789401916196 | Paperback | 272 pag. | € 25,00 | Uitg. Omniboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com