Tolheffing gaat niet door

Op 21 april schreven wij hier het bericht over de in te voeren tolheffing op Lombard Street. Lees het bericht hier.

Lombard Street, The Crooked Street, is populair bij toeristen getuige de dagelijkse files om deze iconische straat af te mogen rijden. De gemeente San Francisco dacht hier een financieel voordeel uit te halen door tol te gaan heffen. Op het duurste moment zou de tol 10 dollar gaan bedragen.

De gouverneur van Californiƫ, Gavin Newsom, heeft het wetsontwerp van het stadsbestuur echter getorpedeerd. Met een veto getroffen. Die bevoegdheid heeft de gouverneur. En hij heeft goed geluisterd naar de toeristische industrie in San Francisco, die eerder bij het eigen stadsbestuur geen gehoor kreeg voor haar bezwaren tegen deze vorm van toeristje pesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com