Empire State Building opent nieuw observatorium

De wereld aan je voeten vanuit het nieuwe Empire State Building observatorium.

Het observatorium op de 102e verdieping van het Empire State Building is volledig gerenoveerd en biedt daarom een nog betere experience voor bezoekers. Vanaf deze maand kunnen bezoekers voor het eerst naar het gloednieuwe Observatorium dat wordt gekenmerkt door plafondhoge ramen om maximaal van het uitzicht vanuit het bekendste gebouw ter wereld te genieten. Hier kunnen bezoekers onder andere uitkijken op de Hudson en de East River, het World Trade Center, Chrysler Building en het prachtige Central Park.

Spectaculair panorama over New York City

Een deel van het verbluffende uitzicht is al te zien wanneer je in de glazen lift op de 86e verdieping stapt. Vanaf dat punt reis je 16 verdiepingen omhoog om bij de 102e verdieping uit te stappen. Hoe dichter je bij het eindpunt van de lift komt, hoe meer je te zien krijgt van het spectaculaire panorama. Het nieuwe Observatorium wordt gevormd door 24 kristalheldere ramen van tweeëneenhalve meter hoog. De volledig afgesloten ruimte zorgt ervoor dat je zelfs met slecht weer het 360 graden uitzicht van New York City en omstreken kunt bewonderen. 

Mijlpaal voor het Empire State Building

“Het Observatorium op de 102e verdieping is de kers op de taart van het Empire State Building. We hebben alle obstructies en obstakels weggehaald, zodat het uitzicht onbelemmerd is. Dit uitzicht is uniek en ongeëvenaard in New York City,” zegt Anthony E. Malkin, Voorzitter en CEO van Empire State Realty Trust. 

State-of-the-art cocon

De bouw van de 102e verdieping begon in januari van 2019, vanuit een state-of-the-art cocon – een cirkelvormige steigerstructuur, de hoogste in New York. De cocon zorgde ervoor dat gasten die de 86e verdieping bezochten geen last hadden van het bouwproces. Het ontwerp en structurele werk benadrukken niet alleen het uitzicht voor de bezoekers maar ook de historische elegantie van de originele kenmerken van het Empire State Building.

Na de succesvolle opening van de entree van het Observatorium op 20 West 34th Street en de interactieve galerijen op de tweede verdieping volgt nu ook de vernieuwde Observatorium experience. De prijs voor een entreeticket voor het Observatorium op de 86e verdieping start vanaf $38. Voor toegang tot het Observatorium op de 102e verdieping komt daar $20 bovenop. Kaartjes zijn te verkrijgen op www.empirestatebuilding.com of bij de kiosken op de tweede en 86e verdieping.

Empire State Building Observatory, Manhattan, NYC

Over het Empire State Building

Het Empire State Building, oorspronkelijk geopend in 1931, is een van de meest bezochte attracties ter wereld en is dagelijks geopend van 08.00 tot 02.00 uur. Met een hoogte van 381 meter torent het gebouw boven Midtown Manhattan uit. Het Empire State Building is onder andere benoemd tot populairste attractie in een onderzoek uitgevoerd door Uber en tot favoriete gebouw van Amerika in een poll van de American Institute of Architects.

Tekst en foto’s: USP Marketing PR

Empire State Building in de wolken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com