Halloween in New York City

De spannendste dag van het jaar staat om de hoek en speciaal voor deze gelegenheid vinden er in de vijf boroughs van New York deze maand allerlei griezelige evenementen plaats. Met de enorme diversiteit aan thema activiteiten en events is er voor ieder die afreist naar New York tijdens Halloween wat wils. Hieronder alvast de meest angstaanjagende evenementen die een spook-taculaire reis naar New York garanderen.

“Al jaren komt in deze maand de bovennatuurlijke kant van New York City naar voren, en zijn er in alle uithoeken van de vijf boroughs Halloweenattracties te vinden,” verteld NYC & Company President en CEO, Fred Dixon. “Van Staten Island tot aan the Bronx en alles wat ertussenin ligt, overal genieten families, avonturieren, theaterfanatiekelingen en gekostumeerde feestgangers van alles wat de stad te bieden heeft.”

TopHalloweenactiviteiten en events:

Griezelige kostuums bij de Village Halloween Parade (31 oktober – Greenwich Village, Manhattan)

De jaarlijkse Village Halloween Parade is een aanrader voor reizigers op zoek naar spanning. Op 31 oktober zal deze optocht voor de 46ste keer door straten van NYC dwalen. Tienduizenden verkleedde deelnemers verplaatsen zich dan vanaf Canal Street, via Sixth Avenue naar 16th Street onder begeleiding van verschillende live bands en griezelige poppen. Met het thema van dit jaar – “Wild Things!” – worden de straten gevuld met de meest extravagante natuur-gerelateerde kostuums.

Boo at the Zoo bij de Bronx Zoo (28 september tot 3 november – Fordham, the Bronx)

De grootste verzameling roofdieren van New York is niet het enige wat hier rondsluipt. Tijdens Boo at the Zoo vinden bezoekers van de dierentuin ook een collectie mythische monsters, zijn er kostuumoptochten, knutselmarkten voor kinderen en een heus Halloween-bierfestival genaamd Bootoberfest. The Bronx Zoo rolt vanaf 26 september tot het weekend na Halloween elke zaterdag en zondag de oranje loper uit voor spookachtig plezier voor alle leeftijden.

Boo at the Zoo

Green-Wood at Night (4 oktober tot 30 november – Sunset Park Broolyn

Dit najaar kunnen bezoekers met een gids het spookachtige terrein van Green-Wood Cemetery lang na sluitingstijd verkennen. De tour stopt bij de meest intrigerende monumenten op de begraafplaats, zoals het graf van William Poole – beter bekend als Bill the Butcher en Harvey Burdell wiens moord in 1887 resulteerde in een van de beroemdste rechtszaken in het Victoriaanse tijdperk

Dead or alive bij de New York Hall of Science (26 en 27 oktober – Flushing Meadows Corona Park, Queens)

Bij het enige interactieve wetenschapsmuseum in New York ontdekken kinderen de “science of creepy”. Tijdens het Halloween weekend krijgen zij de kans om zelf nepwonden en nepbloed te maken en worden er prijzen uitgedeeld voor de beste kostuums.

Halloween bij The Pierre New York (31 oktober – Upper East Side, Manhattan)

Het legendarische Pierre Hotel viert Halloween met een gezellige Halloween afternoon tea voor het hele gezin bij de Two E Bar & Lounge, inclusief griezelige hartige en zoete snacks, schmink en een photo booth. ’s Avonds wordt de Two E Bar compleet overgenomen door een Halloweenfeest inclusief verkleedwedstrijd met prijzen voor de beste kostuums.

Beetlejuice op Broadway (Midtown Manhattan)

De toneelbewerking van de populaire film uit 1988 is een perfecte match met Halloween. Net als in de film volgt het verhaal een familie die net in een huis is komen wonen waar de recent overleden oud-bewoners nog rondspoken, en de geest Beetlejuice de boel op stelten zet. Een hilarische voorstelling die met spectaculaire effecten en geestige humor iedereen aan het lachen maakt.

Beetlejuice

Tekst en foto’s: USP Marketing PR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com