Boek: Donald Trump is niet gek

Met nog een jaar te gaan tot de Presidentsverkiezingen van 3 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij De Kring het boek “Donald Trump is niet gek” van Maarten Kolsloot en Victor Vlam. Het boek is op 6 november gepresenteerd tijdens een discussieavond met o.a. de auteurs in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Informatie van de uitgever:

Een eigenzinnige gids voor de Amerikaanse presidents­ verkiezingen

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2020 komen Amerika-deskundigen Maarten Kolsloot en Victor Vlam met een handig, informatief, leerzaam, gek en vrolijk verkiezingsboek dat de lezer een kijkje achter de schermen geeft van het Amerikaanse verkiezingscircus. Centraal staat de vraag of en hoe Trump zal worden herkozen.

De meeste kandidaten voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn inmiddels bekend. Het circus bouwt op naar het moment suprême, inclusief de spanning, de chaos, de intriges en de ontknoping.

Kolsloot en Vlam leggen op geheel eigen en heldere wijze het systeem uit, blikken terug en vooruit, analyseren de rol van media en geld, beschrijven het veranderende kiezersgedrag, vertellen sterke verhalen over obscure kandidaten en treurige campagnebijeenkomsten, en larderen hun boek met leuke lijstjes: welke boeken/websites/films moet je lezen en zien, wat zijn de belangrijkste onderwerpen van deze campagne, wie zijn de grootste kanshebbers, wat zijn de grootste verkiezingsbloopers, en nog heel veel meer.

Victor Vlam (l) en Maarten Kolsloot (r). Fotograaf: Henk Seppen

Donald Trump is niet gek | Maarten Kolsloot en Victor Vlam | ISBN 9789462971295 | Paperback | 256 pag. | € 18,50 | Uitg. De Kring

Redactioneel commentaar:

Een razend interessant boek, toegankelijk geschreven en prettig leesbaar voor iedere in Amerika en de Amerikaanse politiek geïnteresseerde lezer. Het boek bevat veel waardevolle achtergrondinformatie die in de vaak hijgerige berichtgeving via andere kanalen meestal aan de aandacht ontsnapt. Van belang is in dit kader ook de volgende opmerking in de inleiding van het boek: “Hopelijk krijg je al lezend wat meer begrip voor het land dat we vanuit Nederland niet altijd goed begrijpen en dat we soms met een te Europees gekleurde bril bekijken.” Helaas is ook dit boek niet vrij van de in Nederland onder auteurs en journalisten gebruikelijke reflex om alles wat fout is aan de Republikeinen te wijten en de Democraten als ideaalbeeld af te schilderen. Maar eerlijk is eerlijk, dit boek van Kolsloot en Vlam is een heel stuk objectiever dan het vorige op deze pagina behandelde boek over de Amerikaanse verkiezingen.

Het boek bevat een aantal handige lijstjes met toelichting. Bijvoorbeeld een opsomming van de onderwerpen die zeker wel en waarschijnlijk niet aan de orde komen tijdens de campagne. Maar ook de 10 smerigste campagnetrucs en de 10 meest opvallende campagnesongs. Bij de opsomming van de Democratische kandidaten ontbreken helaas een aantal bekende namen. Bijzonder is dat de lijst met aanbevolen boeken en films “Meer lezen en zien?” in dit boek niet een droge opsomming van titels is maar per werk wordt een korte samenvatting gegeven. Een mooi hulpmiddel om te bepalen of het betreffende boek (danwel film) voor de lezer interessant is.

Al om al een interessant boek dat zonder meer iets toevoegt aan de in het kader van de Amerikaanse verkiezingen verschenen boeken.

2 gedachten over “Boek: Donald Trump is niet gek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com