Winter is coming

Volgens de Amerikaanse weerdiensten is een bijzonder zware winterinval vanaf vandaag en in de rest van deze week op komst. Het hele gebied tussen de Rocky Mountains en de Oostkust is betroffen. Het koufront strekt in het zuiden tot diep in Texas en Georgia.

Zware sneeuwval en extreem lage temperaturen zullen volgens de weerdiensten het openbare leven tot stilstand laten komen. CNN voorspeld dat ruim 300 bestaande weerrecords wat temperatuur en sneeuwval betreft deze week gebroken gaan worden. Weerstations in Wisconsin melden vandaag al nieuwe records. Waarbij het op sommige plaatsen in de staat kouder is dan in Alaska!

De verwachting is dat het luchtverkeer grotendeels tot stilstand gaat komen en dat het verkeer op de wegen en op het spoor ook de nodige hinder van het extreme weer gaat ondervinden. In Chicago schoof een vliegtuig van American Eagle van de landingsbaan. Midway Airport zag al meer dan 100 vluchten uitvallen de afgelopen 24 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com