Winterpret tijdens de feestdagen in New York

De meest feestelijke uitjes in de vijf boroughs van New York

De meest feestelijke periode in New York is officieel begonnen. De voorspelling is dat de metropool maar liefst zeven miljoen bezoekers zal trekken deze winter en dat is niet zonder reden. Evenementen zoals Macy’s Thanksgiving Day Parade, het verlichten van de kerstboom bij het Rockefeller Center en uiteraard de beroemde New Year’s Eve Ball Drop op Times Square zijn slechts een greep uit de onvergetelijke activiteiten die de stad dit jaar weer tot meest feestelijke bestemming maken. Vier de feestdagen in de vijf boroughs van New York en geniet van november tot januari van kleurrijke optredens, rondleidingen, licht festivals en andere feestelijke evenementen. Al met al is er ontzettend veel te doen rond de feestdagen en om de keuze iets makkelijker te maken zet NYC & Company, New Yorks officiële verkeersbureau, de zeven leukste activiteiten op een rij.

Macy’s Thanksgiving Day Parade (28 november, Manhattan)

Macy’s Thanksgiving Day Parade is een klassieke start van het feestelijke seizoen in New York City, met levensgrote heliumballonnen, fantastische praalwagens, clowns, de beste musicals van Broadway en optredens van beroemdheden. Tijdens het 93e jaarlijkse spektakel zullen er nieuwe ballonnen te zien zijn waaronder Astronaut Snoopy, Netflix’s Green Eggs and Ham, SpongeBob SquarePants & Gary, Smokey Bear and Yayoi Kusama’s Love Flies Up to the Sky. De optocht begint om 9 uur ‘s ochtends op 77th Street en Central Park West, slingert rond Central Park South en gaat Sixth Avenue af om vervolgens te eindigen op Macy’s Herald Square op 34th Street en Seventh Avenue.

Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony (4 december, Midtown, Manhattan)

Het is al meer dan acht decennia een traditie: het verlichten van de kerstboom bij het Rockefeller Center. Onder het genot van verschillende optredens en klassieke kerstliedjes, bewonderen aanwezigen hoe de traditionele kerstboom het Rockefeller Plaza verlicht. De boom komt op 9 november aan op het plein en zal tot midden januari te bewonderen zijn. Vanaf 4 december begint het echte spektakel, dan gaan de lichtjes officieel aan.

New Year’s Eve Times Square Ball Drop (31 december – 1 januari, Times Quare, Manhattan)

Elk jaar kijken er miljoenen mensen over de hele wereld naar de Times Square Ball Drop, maar erbij zijn is natuurlijk een unieke ervaring. De schitterende Waterford kristallen New Year’s Eve Ball wacht het hele seizoen onder het waakzame oog van het publiek tot deze op oudjaarsavond klokslag middernacht naar beneden valt om het nieuwe jaar in te luiden. Een spectaculair, once-in-a-lifetime moment.

Times Square

New Year’s Eve Fireworks (31 december – 1 januari, Prospect Park, Brooklyn)

Voor iedereen die Times Square te overweldigend vindt, is er altijd een alternatieve manier om feestelijk het nieuwe jaar te beginnen in de Big Apple. Ga bijvoorbeeld naar het Grand Army Plaza in Prospect Park waar de hele avond live muziek en gezelligheid te vinden is, met om twaalf uur ’s nachts een uitgebreide vuurwerkshow.

NYC Winter Lantern Festival (20 november – 12 januari, Randall Manor, Staten Island)

Staten Island wordt voor het tweede jaar omgetoverd in een magisch verlichte wereld tijdens het NYC Winter Lantern Festival. Maar liefst acht hectare zal worden verlicht door meer dan 50 LED-installaties. Loop door lichttunnels en langs verlichte kunstwerken, geniet van live muziek en bewonder traditionele Chinese kunst en dansoptredens.

11th Annual Latke Festival at the Brooklyn Museum (16 december, Prospect Heights, Brooklyn) Het Latke Festival is één van New Yorks meest unieke en smakelijkste festiviteiten. Het feest staat in het teken van de beste en meest creatieve aardappelpannenkoeken en steunt daarbij ook nog eens een goed doel. Het op een-na-grootste museum in New York zal het toneel zijn van verschillende restaurants die het tegen elkaar opnemen om de beste Latke’s te maken. Eerder stonden al op het menu Latke’s met rode biet en geitenkaas of gesmoorde kip met ingelegde ui en crema – dat wil je proeven!

Christmas Carol at the Lyceum Theatre (7 november – 5 Januari, Midtown, Manhattan) Een van de meest klassieke verhalen tijdens de kerstdagen: A Christmas Carol. Volgepakt met de welbekende kerstliederen is de Broadway voorstelling voor acht weken te zien in het Lyceum Theatre. Een klassieker in een nieuw, betoverend jasje, die je absoluut niet wilt missen.

Tekst en foto’s: USP Marketing PR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com