Boek: Mohawk

Het debuut van Pulitzerprijs-winnaar Richard Russo nu eindelijk vertaald!

Mohawk, New York, is een van die kleine plaatsen die aan de verkeerde kant van het spoor liggen. Dallas Younger, ooit topatleet op de middelbare school, beweegt zich er nu alleen nog maar van café naar gokspel terwijl hij steeds meer geld verliest en, onvermijdelijk, weer een paar kunsttanden. Zijn ex-vrouw Anne zit volledig vast in de strijd met haar moeder om haar zieke vader. En hun zoon Randall verwaarloost met opzet zijn huiswerk omdat slim zijn in een plaats als Mohawk je nergens brengt.

In Mohawk zien we al Russo’s talent voor de tragikomische kanten van het leven van losers en kleine helden. Dit eerste werk mag daarom niet ontbreken in Nederland. 

‘Russo heeft een instinctieve gave voor het vastleggen van de dynamieken in een kleine gemeenschap waarin de zwaarte van het bestaan mensen langzaam hun hoop en dromen kan ontnemen.’ – The New York Times

Richard Russo (1949, Johnstown) won met zijn roman Empire Falls de prestigieuze Pulitzerprijs. Dit boek en Brug der zuchten kwamen allebei op de Nederlandse bestsellerlijst terecht. Niemands gek werd succesvol verfilmd en de film werd genomineerd voor twee Oscars. 

Richard Russo, Foto: Elena Seibert

Mohawk | Richard Russo | ISBN 9789056725778 | Paperback | 448 pag. | € 25,99 | Uitg. AWBruna, Signatuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com