Boek: Het Nieuwsdieet

Het Nieuwsdieet is niet specifiek een boek over Amerika. Het boek gaat over de nieuwsconsumptie van de moderne mens en hoe hier verantwoord mee om te gaan. Aangezien veel van de dagelijkse nieuwsstromen die ons bereiken uit Amerika afkomstig zijn of over de US gaan lijkt het de redactie toch interessant om hier een bericht over ‘Het Nieuwsdieet’ te plaatsen.

Nieuws is tijdsverspilling. Nieuws belemmert het denken. Nieuws doodt de creativiteit. Nieuws maakt ons passief.

Genoeg redenen om radicaal te stoppen met het nieuws. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn namelijk nooit verzadigd als het gaat om het opnemen van nieuws. In tegenstelling tot het lezen van boeken en achtergrondartikelen kunnen we nieuwsfeitjes onbeperkt tot ons nemen, zoals een zak drop.

Het dagelijkse nieuws leidt ons af van waar het nu echt om draait, het maakt ons depressief en het laat onze wilskracht verdwijnen. Nu is het moment gekomen om hierbij stil te staan en de juiste stappen te nemen. Een leven zonder een overload aan informatie.

Bestsellerauteur Rolf Dobelli leeft al vele jaren zonder kranten te lezen en het nieuws te volgen. Volg zijn voorbeeld en je zult merken dat je gelukkiger wordt, helderder denkt, tot waardevollere inzichten komt, betere beslissingen neemt en meer tijd overhoudt voor dat wat je leven verrijkt. 

Rolf Dobbeli (1966) is een Zwitserse schrijver en zakenman. Hij studeerde filosofie en bedrijfskunde en werkte als CEO van diverse dochtermaatschappijen van Swiss Air. Zijn boeken worden in ruim veertig landen vertaald. Ook schrijft hij geregeld voor The Washington Post, The Wall Street Journal, Die Zeit en The Financial Times. 

Het Nieuwsdieet | Rolf Dobelli | ISBN 9789000368693 | Gebonden | 216 pag. | € 16,99 | Uitg. SpectrumGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com