De Gezichten van Margraten

Nieuws van de Amerikaanse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Margraten. Wij vragen uw aandacht voor dit geweldige project en het bijbehorende herdenkingsboek.

75 JAAR BEVRIJDING, 7.500 GEZICHTEN

In 2019 en 2020 staat de wereld stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat is inmiddels alweer 75 jaar geleden. De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, wanneer de eerste Amerikaanse troepen de grens overstaken bij het Limburgse dorp Mesch. De oorlog zou echter nog tot 5 mei 1945 duren in ons land, velen kwamen in die laatste maanden nog om. De vrijheid kwam tegen een hoge prijs. Daarom brengen we van 2 tot en met 6 mei 2020 een eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. We plaatsen hun foto’s bij de graven, zodat ze een gezicht krijgen. Voor 75 jaar bevrijding gaan we op zoek naar 7.500 gezichten.┬áZoek mee en geef onze bevrijders een gezicht!

Ga naar de website De Gezichten van Margraten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com