Nederlandse Accidental Americans

De organisatie “Nederlandse Accidental Americans” behartigt de belangen van in Nederland woonachtige personen die aangemerkt worden als Amerikaans staatsburger zonder dat in alle redelijkheid ooit echt te zijn geweest. Deze status brengt vooral op financieel en belastinggebied de nodige problemen met zich mee.

Op 29 januari publiceerden wij over ditzelfde onderwerp al een item waarin de “Americans Overseas” centraal stonden. Net als deze organisatie was Nederlandse Accidental Americans recent aanwezig bij een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Wat zijn de doelstellingen van Nederlandse Accidental American?

  1. Het behartigen van de belangen van Nederlandse Accidental Americans;
  2. Strijden tegen de verplichting van baken om een social security number (SSN) te moeten hebben;
  3. Strijden om op een snelle en goedkope manier een Certificate of Loss Nationality te krijgen en daarmee afstand te kunnen doen van het Amerikaans staatsburgerschap;
  4. Een klankbord zijn voor alle Nederlandse Accidental Americans

Tijdens de hoorzitting bracht de organisatie haar bezwaren tegen de door Nederlandse banken strikt nageleefde Amerikaanse FATCA regeling naar voren. Zonder te voldoen aan de gestelde eisen is normaal bankverkeer voor betrokkenen niet mogelijk. Een grote groep Nederlanders met een Amerikaanse connectie (hoe onbetekenend ook) wordt het onmogelijk gemaakt een bankrekening te openen, een spaarrekening aan te houden of een hypotheek af te sluiten. Tenzij men zich natuurlijk geheel conformeert aan de in FATCA gestelde eisen. En de Nederlandse overheid komt niet op voor haar burgers!

Hoorzitting in het gebouw van de Tweede Kamer

De boodschap aan de leden van de Tweede Kamer was dan ook volstrekt duidelijk:

Sinds de implementatie van FATCA worden zo’n 46.000 Nederlandse Accidental Americans:

  • Gechanteerd door de banken
  • Beroofd door de VS
  • Genegeerd door de Nederlandse overheid.

Kamerleden, doe er wat aan!

“Het is het gevoel van onmacht tegenover dit onrecht en de machteloosheid tegenover banken, de Verenigde Staten en de Nederlandse overheid”

Voor meer uitgebreide informatie kunt u terecht op de website van Nederlandse Accidental Americans

Een videoverslag van de hoorzitting in de Tweede Kamer wordt binnenkort via deze zelfde website ter beschikking gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com