Boek: Einddoel Witte Huis

Koen Petersen heeft ook voor de verkiezingen van 2020 een handig overzichtswerk geschreven over de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Alle onderdelen van het verkiezingsproces komen aan de orde. Van de kandidaatstelling tot de uiteindelijke inauguratie van de nieuw gekozen president.

Informatie van de uitgever:

In 2020 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken voorverkiezingen, hoe zit het met de financiering van de campagnes, en waarom wordt de president gekozen door kiesmannen, en niet rechtstreeks door de ¬Amerikaanse kiezers? Ondersteund door historische wetenswaardigheden en met oog voor grappige details legt Koen Petersen het proces helder uit. In 21 hoofdstukken loopt hij het hele verkiezingsjaar door en geeft de achtergronden bij begrippen als caucus, ¬primary, running mate, swing states en Electoral College. Een onmisbare gids voor wie onafhankelijk van bevooroordeelde analisten de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil volgen en begrijpen.

Koen Petersen (1968) is politicoloog en amerikanist. Hij woonde enige tijd in New York, reist jaarlijks diverse keren naar de Verenigde Staten en volgt de Amerikaanse politiek op de voet.

Einddoel Witte Huis | Koen Petersen | ISBN 9789463480727 | Paperback | 294 pag. |€ 15,- | Uitg. EW

Redactioneel commentaar:

Veel feiten en achtergronden maken dit boek tot een waardevol naslagwerk voor iedereen die de Amerikaanse Presidentsverkiezingen van 2020 op een degelijke en onderbouwde wijze wil volgen. In tegenstelling tot menig ander boek over dit onderwerp is “Einddoel Witte Huis” vrij van een waardeoordeel over de participanten in het proces. Koen Petersen informeert en belicht, hij dringt geen politieke privé mening aan de lezer op. Een regelrechte verademing.

‘Einddoel Witte Huis, Hoe de Amerikanen hun president kiezen’ is het derde boek in een gelijknamige reeks. Bij de verkiezingen van 2012 en 2016 verschenen de eerdere edities. De huidige versie is sterk uitgebreid en uiteraard geactualiseerd.

Na de uitvoerige hoofdstukken over de kandidaatstelling, de voorverkiezingen, de campagne, de verkiezingen zelf, de transitie naar een nieuwe regering en de inauguratie van de vers gekozen president volgen handige overzichten en wetenswaardigheden. Zoals een lijst van presidenten en vice-presidenten. Hun behaalde verkiezingsresultaten, hun zittingstermijn in dagen enz. Verder een uitgebreid overzicht van presidentiële primeurs en een politieke woordenlijst die veel vragen helpt oplossen.

Eén gedachte over “Boek: Einddoel Witte Huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com