De EU, arrogant en hypocriet

Toen president Donald Trump enkele dagen geleden een reisverbod voor inwoners van de EU- en Schengenlanden afkondigde werd dit aan Europese kant flink bekritiseerd. Vooringenomen praatprogramma’s als Op1 en Jinek spraken er schande van. Maar vooral Ursula von der Leyen, de mislukte Duitse minister van Defensie, die nu voorzitter van de Europese Commissie mag spelen, was boos. Hoe Trump erbij kwam om dat te doen zonder eerst Europa (of haar persoonlijk) te informeren en om toestemming te vragen.

Nou beste Ursula, anders dan die 27 meelopers in de EU zijn de Verenigde Staten nog steeds een soevereine natie die niet eerst naar Brussel moet bellen of ze iets wel of niet mogen doen.

Donald Trump heeft precies dat gedaan wat hij bij zijn beëdiging beloofd heeft. Land en volk der Verenigde Staten beschermen. Zouden Europese regeringsleiders ook eens moeten doen.

Maar het verhaal krijgt nog een heel apart vervolg. Tsjechië, Polen en Denemarken sloten hun grenzen. En dat zonder eerst de EU om toestemming te vragen. Nederland laat geen vluchten meer landen uit China, Iran, Italië en Zuid-Korea. Wederom zonder eerst tante Ursula te vragen of het mag.

Vervolgens hebben Marokko, Suriname, Curaçao en Bonaire de euvele moed het vliegverkeer vanuit Europa stil te leggen.

Bij al deze gevallen heerst stilte in Brussel. We horen Ursula von der Leyen en ook haar onderknuppel Frans Timmermans niet. Maar wel als Trump deze gerechtvaardigde maatregel neemt, dan zetten ze een grote bek op.

Conclusie. Meten met twee maten. Het gaat niet om de inhoud van de maatregel maar wel om bot antiamerikanisme en Trump-bashing. Schande!

P.S. Nu de WHO Europa tot epicentrum van de Coronacrisis benoemd heeft blijkt maar weer eens hoe zeer Donald J. Trump gelijk had met zijn maatregel. Daar kun je het mee doen EU.

Naam auteur bij de redactie bekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com