Boek: Onze man in New York

Spannende verhalen die zich afspelen in oorlogstijd. Bij voorkeur met ee spionage achtergrond. Dat soort verhalen doen het altijd goed. Maar het verhaal dat beschreven wordt in ‘Onze man in New York’ is waar gebeurd. Het is het spannende verhaal hoe met politieke beïnvloeding en fake news (ja, ook toen al) de Amerikaanse publieke opinie klaargestoomd werd om deel te gaan nemen aan de Tweede Wereldoorlog.

Onze man in New York van Henry Hemming is het waargebeurde historische verhaal van William Stephenson, de man de model stond voor James Bond.

Toen William Stephenson (‘Onze man in New York’) in juni 1940 in de Verenigde Staten aankwam met orders van de Britse geheime dienst om de Amerikaanse publieke opinie te ‘regelen’, stond Groot-Brittannië op het punt de oorlog te verliezen.

Maar liefst 86% van de Amerikaanse bevolking was erop tegen dat hun land ten strijde zou trekken tegen nazi-Duitsland. Maar dit zou snel veranderen.

Degenen die tegen de Amerikaanse inmenging in de oorlog waren spraken van een Brits complot om de VS in het conflict te trekken. Zij vreesden dat de Britten de Amerikaanse media overspoelden met ‘nepnieuws’, infiltreerden in lobbyorganisaties, opiniepeilingen vervalsten en zich bemoeiden met de Amerikaanse politiek.

Schokkende feiten, maar het was waar. Deze waarheid wordt nu onthuld
door Henry Hemming, die voor dit boek toegang had tot voorheen geheime documenten, waaronder de dagboeken van zijn eigen grootouders. Stephenson was een solist en een vat vol tegenstrijdigheden, maar wat hij deed veranderde het verloop van de geschiedenis.

Onze man in New York | Henry Hemming | ISBN 9789401916585 | 368 pag. | Paperback | € 25,- | Uitg. Omnibook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com