Van Broadway naar Flat Screen

Door de nieuwe maatregelen die zijn ingevoerd om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, zitten veel Nederlanders voorlopig in thuisisolatie. De hele dag thuis zitten, kan op een gegeven moment aardig saai worden. Naast de welbekende Netflix shows hebben verschillende culturele instellingen zoals musea en opera’s hun aanbod ook online beschikbaar gesteld. Ook musicalfans kunnen hun hart ophalen: zij kunnen nu namelijk vanaf de bank genieten van al het moois dat Broadway te bieden heeft!

BroadwayHD
BroadwayHD is de naam van het platform dat toegang biedt tot meer dan 300 Broadway voorstellingen, waaronder klassiekers als Wicked, Romeo and Juliet en Les Miserables. Het platform bestaat sinds 2015 en is al aardig bekend onder de theaterfans. Het doel van deze service is om theater van een hoog niveau toegankelijk te maken voor iedereen wereldwijd. Het platformt filmt optredens van Broadway, The West End en andere locaties, zodat jij ze vanuit het comfort van je woonkamer, thuis op de bank kunt kijken. Je kunt zelfs meezingen als je wilt, want zonder publiek om je heen valt er ook niets te klagen over valse noten.

Speciaal voor Women’s History Month, heeft het platform een afspeellijst gecreëerd met broadway shows die een eerbetoon brengen aan vrouwelijke theatermakers en indrukwekkende optredens. Denk hierbij aan voorstellingen uit de Shakespeare trilogie met een compleet vrouwelijke cast, Lady Day at Emerson’s Bar and Grill, A night with Janis Joplin en Ann.

New York op Netflix

Netflix staat bij velen momenteel iets meer dan gemiddeld aan. Ook hier kan een ieder die het thuiszitten zat is, en graag de drukte van de imponerende wereldstad New York ervaart, volop genieten. Zet bijvoorbeeld de welbekende serie en films van Sex and the City aan en dompel onder in beelden van gele taxi’s en Fifth Avenue. Ook de populaire series Friends en Gossip Girl zijn opgenomen in New York en te bekijken op Netflix.

Ontdek The Big Apple digitaal

Liever een culturele blik werpen op de metropool? Via Google Arts & Culture bezoek je New York’s meest bekende musea digitaal. Bekijk onder andere de collectie van het MoMA, the Met, het Guggenheim museum of the American Museum of Natural History. Zo ontdek je The Big Apple via een digitale tour zonder hiervoor je huis te verlaten.

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing- en toerismebureau voor de stad New York, opgericht om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden. Bezoek de website van NYC & Company, www.nycgo.com, voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com