Zorgen blijven voor de Accidental Americans

Ook na de hoorzitting in de Tweede Kamer blijven de zorgen groot voor de groep Nederlanders die bekend staat als Accidental Americans. De antwoorden van de Minister van Financiën bevatten wel hoopgevende punten, maar het probleem is zeker niet uit de wereld. Sterker nog, door de corona crisis wordt de verdere behandeling uitgesteld en treedt extra vertraging op.

Lees onze eerdere berichten:

Americans Overseas kaart fiscale knelpunten aan

Reactie op Americans Overseas kaart fiscale knelpunten aan

Nederlandse Accidental Americans

De reactie op de antwoorden van de minister van de kant van de Nederlandse Accidental Americans Groep is kort en duidelijke:

Het ministerie van Financiën bevestigt in antwoorden aan de Tweede Kamer dat banken de dienstverlening aan Accidental Americans zonder SSN of CLN NIET mogen beëindigen, maar grijpt zelf niet. Ook de Nederlandse bank en de AFM bevestigen dit, maar grijpen ook niet in. Banken gaan onverminderd door met onrechtmatig handelen en het chanteren van klanten. De banken sluiten rekeningen en liegen hierover tegen het ministerie van Financiën.   Door het Corona virus is het Amerikaanse Consulaat voor onbepaalde tijd gesloten, daardoor komen de Accidental Americans nog verder in het nauw.  Wie houdt de banken nu nog tegen?

Wie maakt een eind aan dit onrecht voor een grote groep Nederlandse staatsburgers?   

Lees verder op: Nederlandse Accidental Americans Groep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com