$ 1200 ook voor Americans Overseas

Als onderdeel van het noodpakket ter bestrijding van de economische gevolgen van de coronacrisis krijgen alle Amerikaanse belastingplichtigen met een belastbaar inkomen van minder dan 75000 USD per jaar een eenmalige uitkering van $ 1200.-. Het dubbele voor echtparen plus nog eens $ 500.- per kind t/m 16 jaar. Dit geldt ook voor Amerikanen die in het buitenland wonen.

De organisatie Americans Overseas heeft hierover de volgende mededeling doen uitgaan:

The US has just passed a financial support package for all Americans also the ones living Overseas. It’s called the CARES act and was passed on Friday the 27th of March.

In short: You will receive a $1.200,- cheque automatically from the US government if you don’t make over $ 75.000,- (gross Income) and have filed your 2018 and/or 2019 US return, again also when living overseas. 

Here’s how it will work:
The IRS is going to take a look at your 2019 tax return. If your 2019 tax return has not yet been filed, the IRS will use your 2018 tax return instead. It’s important however to file your 2019 in due time as this will be used for later reference.

Once the IRS has either your 2019 return, 2018 return, or Social Security statement, it’s going to send you a check for $1,200 single filing ($2,400 if married filing jointly) PLUS $500 for each child under the age of 17. 

We have posted additional information on this page Corona Aid package and will continue to update it. The program is still very new zand therefore we are not yet able to answer your specific or personal situation questions yet. We will follow it closely and come back to you with more detailed information. To make sure our organisation is not overwhelmed with calls we kindly ask you to refrain from calling us with questions regarding the CARES act program and follow our website and social media instead.

If you haven’t signed up to file your 2019 US tax yet, please  sign up for your return2019 here and we will help you prepare your return.

12 gedachten over “$ 1200 ook voor Americans Overseas

 • april 20, 2020 om 11:19 am
  Permalink

  $ 1200 Americans Overseas.
  Ze krijgen een check, maar waar in Nederland kun je die incasseren of op rekening laten bijschrijven ?? Alle banken in Nederland weigeren dit te doen.
  Ik heb van een USA bedrijf een USD check en kan er dus niks mee. Geldt dat ook voor de Americans Overseas of weet u ( ook voor mij) een andere mogelijkheid ?

  Beantwoorden
  • juni 26, 2020 om 9:26 pm
   Permalink

   Goedenavond Jan,

   Heb jij al een advies gekregen.

   Ik heb deze week een cheque ontvangen.

   en ik kan op een zakelijke rekening bij ING ( die ik niet heb) geen andere mogelijkheid vinden.

   Mvg Gary

   Beantwoorden
   • augustus 24, 2020 om 4:05 pm
    Permalink

    Kan ook op een privé rekening. Hoeft niet persé een zakelijke rekening te zijn. Ik ga voor mijn ouders proberen via de ING. Zie ook geen andere mogelijkheid. Heb ook nog bij PayPal gekeken, omdat de Amerikanen daar wel cheques kunnen verzilveren, maar zie die mogelijkheid niet bij Nederlandse Paypal.

    Beantwoorden
  • maart 3, 2021 om 9:18 pm
   Permalink

   I returned my 1200 check unsigned via regestered letter no answer
   now the 600 dollar I have here and what shell I do ?I amm USA citizen and live 40 yaers in the Netherlands.My soc.sec is automatically via worldbank depositet.However this TRUMP check is different . I am 84 years .HELP

   Beantwoorden
 • augustus 19, 2020 om 3:03 pm
  Permalink

  Ik heb ook een cheque ontvangen en zou wollen weten of iemand al iets verder is gekomen…

  Beantwoorden
  • september 29, 2020 om 2:56 pm
   Permalink

   heb het ook ontvangen en de INGB gebeld,De check van de achterkant tekenen met mijn INGB je adres je handtekening en per aangetekend stuk kosten 8 euros de originele sturen en het kopie bewaren,doe het in een goed gesloten envelope,stuur het naar een special post box nummer van de INGBANK,Die bellen de bank In de USA na een akkoord krijg je het binnen 4 a 5 weken keurig op je rekening,gr,Angel Joseph te Amsterdam

   Beantwoorden
 • augustus 19, 2020 om 3:32 pm
  Permalink

  Goedemiddag,

  Ik heb voor de eerste keer mijn Amerikaanse belastingaangifte gedaan. Ik deed het via de post, omdat online niet lukte bij mij. Ik heb hier helaas nooit meer iets over gehoord vanuit Amerika.

  Zijn er bepaalde stappen die ik zou kunnen zetten om dit proces te versnellen?

  Uiteraard ben ik ook benieuwd of de post überhaupt aan is gekomen, omdat het postsysteem in Amerika niet altijd even goed werkt.

  Beantwoorden
 • februari 3, 2021 om 9:14 pm
  Permalink

  Ik heb mijn cheque in 2020 ook via de ING-Bank verzilverd. Ontving nu de tweede cheque.
  Waar of hoe kan ik deze nu innen? De ING is er ook er mee gestopt.
  Graag hulp!

  Beantwoorden
 • februari 17, 2021 om 9:32 pm
  Permalink

  de 600 euro check kan ik niet wisselen bij geen enkele bank 2021 ontvangen.Heb een Nederlands paspoort dus ben geen Amerikaanse,mn x was het wel en inmiddels al jaren gescheiden,Heb wel in usa gewerkt toen ik daar woonde,ben bang dat de usa check niet verzilverd kan worden,Niemand kan je raad geven,zelfs de ING bank niet en daar ben ik heel lang klant van,PFFFT

  ]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com